Всі новини про життя міста

Кривий Ріг системно працює над утриманням та модернізацією Міжнародного аеропорту

Для потужного промислового Кривого Рогу мати у підпорядкуванні аеропорт міжнародного класу – це особливий статус для міста і, разом з тим, велика відповідальність.

Про це зазначили у міському управлінні преси та внутрішньої політики.

З початку 2020 року місто продовжує програму підтримки криворізького аеропорту. У січні депутати підтримали рішення про виділення коштів на придбання рентгено-телевізійного інтроскопу та детектору вибухових речовин.

Також, розпочаті роботи зі встановлення на літній смузі вогнів приближення.

«Вже проведений тендер, укладена угода та на червень заплановано їх встановлення. Криворізький аеропорт буде оснащений вогнями приближення першої категорії, що дасть можливість підвищити безпеку перельотів. Також, планується придбання машини для антикригової обробки літаків, що особливо необхідно взимку. Це забезпечить значимість статусності нашого аеропорту та в свою чергу дасть можливість співпрацювати з багатьма  авіакомпаніями»,- зазначив Ігор Лашин, директор КП «Міжнародний аеропорт Кривий Ріг».

Зацікавленість у співпраці з криворізьким аеропортом підтвердила українська авіакомпанія «Роза вітрів», яка планує з липня виконувати регулярні перельоти з Кривого Рогу до Києва комфортабельними літаками. Також, аеропорт готовий прийняти мешканців Кривого Рогу та сусідніх міст та областей під час літньої навігації. Починаючи з 28 червня, щонеділі розпочинаються літні польоти до курорту Тіват в Чорногорії. Продовжуються перемовини з компанією ТPG щодо польотів до Туреччини курорт Мармаріс.

«На жаль, коронавірус вніс корективи в комерційну складову діяльності криворізького аеропорту. Днями одна з великих європейських лоукост-компаній перенесла на невизначений термін візит до нашого міста, запросивши у паперовому вигляді технічну документацію по аеропорту»,- сказав І. Лашин. 

 

Довідково:
У минулому 2019 році була встановлена огорожа, яка відповідає всім нормам авіаційної безпеки і міжнародним правилам та отримала високу оцінку служби авіаційної безпеки Державіації. Також була придбана спецтехніка: для обслуговування та прийняття повітряних суден, установки повітряного запуску двигунів суден, доглядова техніка.  За минулий рік аеропортом забезпечено переліт близько 22 тис. пасажирів, оброблено 33 тони вантажу та обслуговано більше 1 тис авіарейсів. Виконувалися міжнародні авіарейси до Єгипту (Шарм-Ель-Шейх) та Туреччини (Анталія). Всі рейси проходили з максимальним заповненням літака до 170 пасажирів. Варто зазначити, що такі авіаперевезення користуються попитом не тільки у криворіжців, серед пасажирів також були мешканці Кропивницького, Дніпра, Запоріжжя. Крім того, здійснювались нерегулярні міжнародні чартерні рейси.

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі