Всі новини про життя міста

Презентація року: у чому особливості серії iPhone 14

7 вересня — особливий день для прихильників Apple, компанія анонсувала свіжу лінійку гаджетів.

Дата виходу iPhone 14 у продаж, особливості та детальні характеристики можна подивитись у прес-релізі. Ми розповімо, завдяки яким можливостям серія виділяється на фоні інших та в чому її ключові особливості. 

Основна відмінність від 13 лінійки — відсутність моделі Mini. Замість неї з'явився iPhone 14 Plus з діагоналлю 6,7 дюймів на противагу iPhone 14 з екраном в 6,1 дюймів. Та дві преміальні версії 14 Pro та Pro Max з такими ж діагоналями відповідно. 

Дизайн та моделі: що змінилося

Візуально це ті самі смартфони, проте у модифікаціях Pro зник «чубчик». Замість нього на дисплеї ми бачимо додатковий екран у місці фронтальної камери. Це динамічний елемент інтерфейсу Dynamic Island, на якому можна слідкувати за повідомленнями та запущеними процесами (таймер, доріжка музики чи голосовий запис). На тому ж місці вмонтовані звичайні фронтальні модулі: камера, Face ID, мікрофон на сенсори світла. 

У дизайні є ще одне приємне оновлення – глибокий насичений відтінок “прошок” Deep Purple. Кути смартів закруглені. На задній панелі розташований блок з камерами. Зміни у дизайні додають телефону елегантності та оригінального стилю. 

Чіпсет та операційна система: у чому його особливості

В той час, як базові версії залишилися на 15 поколінні процесорів, новинки Pro працюють на топовому A16 Bionic. Чіп створений на базі 4-нм технології. Розробники апдейтнули ядра, це забезпечило збільшення продуктивності та потужності на 20%. Всі Айфони з останньої лінійки обладнані 6 ГБ оперативної пам'яті. Вона відповідає за швидкість обробки запитів. Навантаження розподіляється рівномірно, завдяки цьому пристрій не перегрівається, зависання виключені.

Є різниця і у камері. Для 14 і 14 Plus камеру залишили на 12 Мп, доопрацьована якість зйомки у темних умовах для основної камери та фронталки, стабілізація відео. Pro-версії зробили справжній стрибок у показниках камери до 48 Мп, сам сенсор збільшений на 65%. Тепер це дозволяє робити запис відео в 4К, новий зум вдвічі більший дає зображення високої якості і все це дозволяє використовувати камеру на професійному рівні. 

Від операційної системи залежать зручність користування та безпека користувача. Основні особливості iOS 16:

  1. Можливість сумісного редагування зображень. Досить відкривати декілька фото окремо для ретуші. 
  2. Режим «Локдаун». iPhone 14 аналізує інстальовані програми, завантажені документи. Якщо система виявить ПО, котре може викрасти особисті дані користувача, вона нейтралізує його. 
  3. Дизайн під особистий стиль. Налаштовуйте екран блокування, обираючи віджети, анімацію на власний смак, та користуйтесь функцією постійного відображення екрану Always on Display на зниженій яскравості. У 13 айфонах можна було змінити лише тему.

14 серія телефонів яблучного бренду орієнтована на користувача та його безпеку. Ці смарти для тих, хто цінує технологічність та привабливий дизайн. Вже зовсім скоро 14 айфони потраплять на полиці магазинів, а зараз можна оформити передзамовлення.

 

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі