Всі новини про життя міста

Реструктуризація проблемних кредитів. Що треба знати?

В даний час важко знайти людину, яка не має фінансових зобов'язань перед тим чи іншим банком. Багато клієнтів користуються невеликими споживчими кредитами та кредитними картками.

Але що робити, якщо в житті сталася неприємна ситуація, що спричинила втрату роботи або інші обставини, що впливають на вашу платоспроможність? Багато клієнтів для вирішення своєї проблеми звертаються до банку, відмінним варіантом рішення є реструктуризація кредиту. Бувают такі випадки коли навіть і в реструктуризації відмовляють, або надають під дуже великий відсоток. Але, і в такій ситуації можна знайти вихід. Наприклад, звернутися в МФО та взяти онлайн позика на карту за декілька хвилин.

Реструктуризація кредиту – це заходи, спрямовані на певних клієнтів банку з метою зміни їхньої фінансової ситуації на краще. У рамках реструктуризації відбувається зміна відсоткової ставки та/або умов кредитування (розміру та строку платежу).

Основна сутність цієї процедури – надання банком пільгових умов кредитування.
Мета реструктуризації – покращити складну фінансову ситуацію клієнта та відновити можливість виплат за кредитом.
Причини, через які найчастіше звертаються боржники для оформлення реструктуризації:
1.Різке зниження платоспроможності (втрата роботи, вихід на пенсію тощо).
2. Нещасний випадок, що спричинив втрату працездатності (хвороба, травма).
3.Різка зміна валютного курсу (якщо, наприклад, кредит взято у доларах/євро чи іншій іноземній валюті).
4. Зміна умови кредитування (умов платежу).
5. Народження дитини та догляд у декретну відпустку.

Види

1. Пролонгація кредиту. Внаслідок цієї процедури термін кредиту збільшується, а регулярний щомісячний платіж зменшується. Пролонгація – це спосіб відстрочити закінчення кредитного договору, при цьому регулярність самих виплат залишаються у вихідному стані та розтягуються у часі.

2. Кредитні канікули. Боржник перестає оплачувати основний борг за кредитом або відсотки за ним на регламентований банком термін, переважно даний вид реструктуризації надається через – народження дитини, навчання та іноді на час служби в армії. Терміни кредитних канікул варіюються від 3 місяців до 2 років.

3. Зміна кредитної валюти. У періоди економічних криз клієнтам стає складно, а іноді і неможливо виплачувати кредит в іноземній валюті. Переказ кредиту в іншу валюту дуже вигідно клієнту, але вкрай невигідно банку. Через що до цього виду реструктуризації вдаються вкрай рідко.

4. Зменшення відсоткової ставки. Переважно ставка за кредитом знижується за умови бездоганної кредитної історії клієнта. При цьому загальна сума кредиту залишається незмінною, лише в деяких випадках лежить збільшення. Зменшується фінансове навантаження на боржника, що дозволяє значно покращити фінансову ситуацію клієнта.

5.Комбінований варіант. Має на увазі змішання декількох видів реструктуризації кредиту. Практикується у виняткових випадках та не у всіх банках.

Як оформити реструктуризацію кредиту?

Крок 1. Заповнення анкети за формою банку (необхідно вказати дані про кредит: щомісячний платіж, причина звернення за реструктуризацією, додати довідку про доходи, основні витрати та ваше майно.)
Крок 2. Передаємо анкету до відділу роботи з проблемними кредитами.
Крок 3. Зустріч із менеджером банку. (Обговорення інформації, поданої в анкеті та спільний вибір більш відповідного виду реструктуризації кредиту.)
Крок 4. Написання заяви. (Докладаємо такі документи: кредитний договір, копію паспорта та довідки, що підтверджують зміну рівня доходів)
Крок 5. Оформлення нової угоди (у разі позитивного рішення банку).

 

 

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі