Всі новини про життя міста

У Кривому Розі судимий 6 разів чоловік безжально знущався над власною матір’ю

13 листопада 2019 року вироком Тернівського районного суду м. Кривого Рогу засуджено гр.Щ , 1982р.н., раніше 6 разів судимого.Про це повідомив прокурор Криворізької місцевої прокуратури №2 Станіслав Остапенко.

Зловмисник, в порушення вимог ст. 28 Конституції України, згідно якої кожен має право на повагу до його гідності, а також в порушення вимог Закону України «Про запобігання та протидії домашньому насильству», безпричинно, умисно систематично вчиняє психологічне насильство по відношенню до своєї матері, 1955 р.н., з якою він проживає в одному помешканні по вул. А. Головко, в Тернівському районі Кривого Рогу, що призвело до психологічних страждань останньої.

Так, зловмисник протягом липня-серпня 2019 року умисно чинив відносно своєї матері психологічне насильство в сім`ї, ображав її словами нецензурної лайки, чинив психологічний тиск, внаслідок чого була завдана шкода психічному здоров`ю потерпілої, погрожував їй фізичною розправою, вимагав у неї гроші,  при цьому штовхав та шарпав останню за одяг, внаслідок чого матір вимушена була втекти з дому на вулицю, та деякий час знаходилась в дворі сусіднього будинку, таким чином уникаючи психологічного насилля.

Неодноразово відносно сина складалися працівниками Патрульної поліції протоколи про вчинення адміністративних правопорушень та судом зловмисник притягався до адміністративної відповідальності.

Однак, на вказаному не зупинився та продовжив чинити тиск на матір. У період час з 30.07.2019 по 27.08.2019 заподіяв своїй матері систематичні фізичні та психологічні страждання, що завдали шкоди фізичному та психічному здоров'ю, погіршення якості життя потерпілої.

Криворізькою місцевою прокуратурою №2 підтримано обвинувачення та визнано зловмисника винним у скоєнні злочину, передбаченого ст.126-1 КК Ук. (за ознаками домашнього насильства, тобто умисного систематичного вчинення фізичного, психологічного насильства  щодо особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах, що призводить до фізичних та психологічних страждань, та погіршення якості життя потерпілої особи) та призначено покарання у вигляді 1 року обмеження волі.

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі