London Escorts sunderland escorts

Всі новини про життя міста

Регіон Коньяк: серце французької алкогольної індустрії

Коньяк — міцний алкогольний напій, що виготовляється з винограду у французькому регіоні Шаранта. Він розташований у сільській місцевості у південно-західній частині країни. Коньяк — не просто вишуканий виноградний бренді, а особливий продукт, захищений за походженням. Про особливості регіону та самого напою — в статті.

Що таке коньяк

Міцний алкогольний напій виготовляють з білого винограду. Процес знайомий прихильникам вин, оскільки об’єднує стандартні етапи:

  • збір ягід;
  • пресування та подрібнення винограду;
  • ферментація з дріжджами;
  • подвійна дистиляція;
  • витримка в дубових бочках;
  • розлив у скляні пляшки.

Назву «коньяк» захищено сертифікатом AOC. Це означає, що так можна маркувати продукт, виготовлений в однойменному регіоні за суворою технологією. Процес контролює французьке законодавство.

Історія культового напою

Коньяк з’явився в XVI столітті. Спершу в місті торгували сіллю та виготовляли вино. Коли місцеві купці налагодили експорт в Європу, то зрозуміли, що продукт швидко псується. Так винайшли подвійну дистиляцію. Технологія вивільняє ароматну фруктову серцевину винограду. Тільки після витримки в дубових бочках спирт перетворюється на коньяк.

Культові торгові марки з’явилися в XVIII столітті: Hennessy, Remy Martin, Martell і Courvoisier. У наступні 100 років коньяк розширює географію, завойовуючи прихильників у США та Азії. Далі — епідемія філоксери, що знищила найвидатніші виноградники. Повністю розв’язати проблему вдалося лише після винайдення стійких виноградних сортів.

Що варто знати про місце народження коньяку

Регіон розташувався в Пуату-Шарант, що за 45 хвилин їзди на авто від міста Ангулем та за 90 хвилин від приморської провінції Ла-Рошель. Влітку регіон наповнений виноградними та соняшниковими плантаціями. У місті можна відвідати стародавні замки та культові коньячні будинки, а також замовити екскурсію виноробнею з подальшою дегустацією.

Як правильно дегустувати коньяк

Щоб насолодитися ароматним алкогольним напоєм, не обов’язково купувати квиток на літак до Франції. Достатньо знати правила дегустації, які легко реалізувати в домашніх умовах:

  1. Налийте 30–40 мл у келих-тюльпан.
  2. Піднесіть стакан до світла. Спостерігайте, як змінюється колір. Оцініть, наскільки коньяк прозорий. Це допоможе зрозуміти його вік.
  3. Тепер трохи покрутіть келих. Це сприяє вивільненню аромату. Глибоко вдихніть та затримайте подих. Зосередьтеся на відчуттях.
  4. Зробіть маленький ковток. Дозвольте напою огорнути слизову. Спробуйте відшукати баланс між гіркими, солодкими та кислими відтінками.
  5. Опісля проаналізуйте посмак, також відомий як фініш. Чим він довший, тим якісніший напій.

Не поспішайте, а насолоджуйтеся. Вживання коньяку — мультисенсорний досвід. Важливо залучити зір, смак і нюх.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи