Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі – виставка про мову та деколонізацію

Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC, у партнерстві з ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» презентують виставковий проєкт «Мовні вправи». Відкриття відбудеться 21 липня о 17:00 в ПК Металургів (пр-т Металургів, 7).

Всі твори незмінно присвячені темі мовної ідентичності, деколонізації та важливості української в повсякденному житті, а також тому, що навіть в цьому контексті ми разюче відрізняємося від нашого сусіда-агресора.

Вхід вільний, за реєстрацією: https://forms.gle/Zik2eFLPfZk52WZH8

«Ми віримо, що оптика митців та мисткинь “Мовних вправ” допоможе стимулювати діалог в локальному Криворізькому середовищі щодо значущості та важливості української мови. Це особливо важливо зараз, коли Росія викрадає наші культурні обʼєкти, знищує книжки та намагається знищити нашу культуру,  ми проводимо проєкти які змінюють національну свідомість та показують що ми є, а наша культура має історію яку не вкрасти. Виставка “Мовні вправи”, це один із проявів підтримки національної свідомості в місті» – коментує СЕО центру Катерина Левченко.



Виставка складається з творів українських художників, котрі переосмислюють колоніальний досвід української нації. Серед них: Валерій Ведута, Алевтина Кахідзе, Богдана Косміна та Оля Федорова.

Проєкт триватиме з 21 липня до 18 серпня 2024 року в палаці культури Металургів (пр-т Металургів, 7, Кривий Ріг).
Відкриття відбудеться 21 липня о 17:00.
Виставка працюватиме щосуботи та щонеділі з 12:00 до 19:00.

Окрім цього, 21 липня, під час відкриття проєкту, відбудеться виступ народного ансамблю «Яворина».


Також, в рамках виставки, 18 серпня, відбудеться лекція-дискусія від філологині Ольги Гончар-Хвостової на тему «Суржик по-криворізьки». Мета події — створити простір для діалогу та запросити громадськість до рефлексії на тему мови як інструменту деколонізації, без нав’язування конкретних ідей чи ідеологій.

Додвідково:

Проєкт реалізується за підтримки фундації Artists Support Ukraine, а також агенції та ГО Port of Culture.


Криворізький Центр Сучасної Культури / KRCC — громадська ініціатива, покликана розвивати культуру, мистецтво, креативні індустрії у Кривому Розі. Місія центру — розвинути культурний потенціал Кривого Рогу, створивши стимулююче середовище для креативних індустрій, через діяльність інституції KRCC.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі