Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

90-річчя «АрселорМіттал Кривий Ріг»: у місті відкрили новий арт-простір (фото)

Найбільше гірничо-металургійне підприємство України – ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» святкує 90-річчя. 4 серпня 1934 року був отриманий перший чавун в доменній печі №1.


До свого Дня народження комбінат підготував подарунок для всіх криворіжців, адже на «АрселорМіттал» працюють династії  металургів та гірників, які  кожного дня творять сталеву історію рідного підприємства та Кривбасу. На набережній парку ім. Богдана Хмельницького у Металургійному районі відкрили артпростір, центральними «фігурами» якого стали шість стилізованих копій всесвітньо відомих споруд, в будівництві яких використовувалась вироблена в «АрселорМіттал Кривий Ріг» сталь. Це  найвищий у світі хмарочос Бурдж-Халіфа в Дубаї, стадіон НСК «Олімпійський» в Києві, об’єкт «Укриття» в Чорнобилі, Вежі Полум’я в Баку, вежа ArcelorMittal Orbit в Лондоні та Пам’ятна дзвіниця у Кривому Розі. У кожній з цих споруд, як і в тисячах інших, є криворізька сталь.


Вітаючи колектив «АрселорМіттал Кривий Ріг» із 90-річчям металургійного комбінату, генеральний директор підприємства Мауро Лонгобардо підкреслив: «Дуже гарне святкування сьогодні було, воно завершило цей тиждень. Сьогодні ми святкуємо 90-річчя нашого підприємства. Оскільки наше підприємство  знаходиться тут  – посеред міста, ми хочемо, щоб всі були причетні до цього! Я вважаю, що 90 років це  наше перше досягнення.  Авжеж, можливо, 200 років я вже святкувати  з вами не буду, але 100  – мабуть. Тому я сподіваюся,  що ми знову тут всі  разом зберемося. Дуже важливо пам’ятати, хто ми і звідки.  Тому дякую всім містянам, нашим працівникам,  за участь у святкуванні. Для нас це дуже важлива подія».



Голова Ради оборони міста Олександр Вілкул сказав: «Протягом усіх 90 років історії комбінату й зараз, в часи повномасштабного вторгнення росії в Україну, місто та металургійний комбінат стоять пліч-о-пліч. Разом ми не дали ворогу  захопити Кривий Ріг. Великовантажні автомобілі з гірничого департаменту підприємства перегородили дорогу окупантам, які на початку війни   пройшли Новий Буг, Баштанку і впритул наблизилися до міста. Цей факт увійшов назавжди в історію. Техніка і спеціалісти «АрселорМіттал Кривий Ріг» брали безпосередню участь у ліквідації наслідків ворожої атаки руйнування Криворізької дамби та у її відновленні. А після руйнування Каховської ГЕС і обміління водосховища  підприємство в рекордно короткі терміни проклало нову водну артерію, що дозволило тимчасово постачати воду з річки Інгулець і наповнювати Південне водосховище на рівні близько 3 тис. кубометрів на годину. Щиро дякую колективу «АрселорМіттал Кривий Ріг», всім ветеранам комбінату за працю! Тут трудяться люди зі справжнім сталевим характером, які надійно тримають трудовий фронт, попри всі виклики!»
Також цього дня на набережній пройшла виставка дитячих робіт учнів художньої школи №1 імені Олександра Васякіна. Юні митці створювали художні роботи на тему «Криворізька сталь у світових спорудах», переможці отримали подарунки.


Довідково: Конструкції стилізованих копій споруд, які прикрасили арт-простір на набережній, виготовило криворізьке підприємство ТОВ «Оріон КР». Технічні параметри оригінальних споруд вивчались за численними фотографіями, на базі них були розроблені макети, які втілюють мистецьке бачення виконавців. На виготовлення шести стилізованих копій споруд знадобилось 2 місяці та більше 5,5 тонн металопродукції.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі