Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі влада міста не погоджується із перейменуваннями топонімів

Як відомо, у Кривому Розі пройшов бум із перейменувань назв вулиць, парків, скверів.

Нові назви в рамках процесу деколонізації внесла Дніпропетровська облдержадміністрація. Таким чином, за розпорядженням голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації № Р-314/0/3-24 від 26.07.2024 “Про перейменування об’єктів топонімії населених пунктів Дніпропетровської області” у Кривому Розі змінено 135 топонімів.

Проте не всі погоджуються з рішенням області й задоволені новими назвами. Так, наприклад, Голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул у своєму дописі заявив: «Коротко – я проти. Не розумію, навіщо це робити та як це вплине на консолідацію українського суспільства».

Пан Вілкул-молодший зауважив: «Не можу зрозуміти, що поганого зробили перейменувачам полковник Шурупов, який ціною свого життя врятував дамбу КРЕСу, або герой Афганської війни, вірний своїй присязі криворіжець сержант Рзянкін».

Також підтримав цю думку й голова Саксаганської районної у місті ради Василь Старовойт. Під хештегом «суботні дописи» чиновник теж обурився зміною назви вулиці на честь підпільника: «Невже пам’ять про молодого криворіжця Івана Демиденка, який не вагаючись став на захист рідного міста, комусь у Дніпрі не дає спокою?».

У коментарях обох дописувачів підтримало чимало однодумців, серед яких і директорка Департаменту освіти і науки виконкому КМР Тетяна Кріпак.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі