Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Про збереження лісу, стан атмосферного повітря та заборону на лов раків: новини в сфері екології області

Про обстеження лісового фонду, стан довкілля. А ще – заборону ловити раків та спалювати стерню.

Новини в екологічній сфері області розповіла заступник начальника Дніпропетровської ОВА Лілія Мягка під час брифінгу.

«Щороку наприкінці літа та восени ми стикаємось з проблемою спалювання опалого листя та іншої сухої рослинності. Дим від таких багать містить токсичні речовини, які шкодять здоров’ю людей та навколишньому середовищу. До того ж, вогонь може перекинутися на ліс та житлові будинки», – зазначила   заступник начальника Дніпропетровської ОВА Лілія Мягка.

Вона підкреслила: за такі дії порушників очікує штраф від 3 060 до 21 420 грн. А під час воєнного стану Кримінальним Кодексом України умисний підпал сухої рослинності віднесено до диверсії.

«В області обстежують лісокультурний фонд. Фахівці  оглянули вже близько 300 га. Головна мета – виявити степові, лучні ділянки, болота, біогалявини та червонокнижні види рослин. У подальшому це допоможе використовувати ту чи іншу територію під створення лісових культур або здійснювати її природне поновлення», – пояснила Лілія Мягка.

Щороку восени починає зростати попит на закупівлю дров для опалення. Аби їх було вдосталь, до сезону готуються протягом всього року. 

«Як і раніше, придбати дрова можна у філії Східного лісового офісу та її структурних підрозділах. Для цього необхідно звернутися до найближчого лісництва. Із собою мати реєстраційний номер облікової картки платника податків. Працює й інтернет-магазин “ДроваЄ”», – сказала заступник очільника області.

Реагуючи на скарги мешканців Дніпра на забруднення повітря через роботу одного із заводів, Міндовкілля доручило Державній екоінспекції Придніпровського округу провести позапланову перевірку. Зараз вона триває.

«Завершили підготовку Екологічного паспорту Дніпропетровської області та Регіональної доповіді про стан навколишнього природного середовища. У документах – повна інформація про стан довкілля та забруднювачів. Ознайомитись з нею можна буде вже незабаром на офіційному сайті ОВА», – повідомила Лілія Мягка.

До 20 вересня в області заборонено ловити раків. Для річкових мешканців це період після ліньки, коли формується і зміцнюється новий панцир.

«За порушення природоохоронного законодавства доведеться платити.  Компенсувати збитки – 3 332 грн за кожен незаконно добутий екземпляр. І штраф – до 680 грн», – наголосила Лілія Мягка.

Після закінчення заборони одній людині за добу можна впіймати 30 раків. Мінімальний розмір – 11 см у каскаді Дніпровського водосховища, 10 см – на інших водних об’єктах. Забороняється вилов ручним збиранням у темний час доби із застосуванням підсвічування.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі