Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Ворота на Дніпро й Запоріжжя та ключовий постачальник коксівного вугілля: окупанти наблизилися майже впритул до Покровська

На Покровському напрямку залишається найбільш складна ситуація. Окупанти наблизилися майже впритул до міста. 19 серпня було повідомлено про примусову евакуацію родин із дітьми через наближення ворожих військ.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук у своєму Телеграмі.

«Покровськ – це не тільки ворота на Дніпро чи Запоріжжя, але й ключовий постачальник коксівного вугілля, критично важливого компонента для української металургії. Коли ми говоримо про значення цього міста, то маємо на увазі не лише його стратегічне військове розташування, але й важливість для економіки країни», – зазначив він.

«80% усього вугілля, яке видобувається в Україні, припадає на Західний Донбас (західна частина Донецької області та наш Павлоградський район), а 20% – на захід України, зокрема на місто Красноград Львівської області.

Що стосується видобутку коксівного вугілля – він зосереджений виключно на шахтоуправлінні «Покровське», яке є критично важливим для виробництва металу. Покровська вугільна група – найбільший виробник коксівного вугілля в Україні.

За 2023 рік там було видобуто понад 4 мільйони тонн коксівного вугілля. Це величезний ресурс для виробництва металу, який виробляється в державі, зокрема, використовується в нашому ВПК.

До повномасштабного вторгнення весь видобуток вугілля з Покровська постачався на металургійні комбінати в Маріуполі – «Азовсталь» та ММК імені Ілліча. Однак після руйнування цих заводів, а також після руйнування коксохімічного заводу в Авдіївці, частина продукції шахтоуправління «Покровське» була перенаправлена на інші українські металургійні комбінати. Решта – на експорт до країн Східної Європи.

Чому так багато про це пишу? Металургія є однією з ключових статей українського експорту. У 2023 році ця галузь принесла понад мільярд доларів у державний бюджет України.

Сьогодні більша частина металургійного комплексу держави – це Дніпропетровщина.

Втратити Покровськ означатиме для України не лише військовий виклик і пряму загрозу нашій Тернівці, Першотравенську, Павлограду, а й зниження обсягів внутрішнього виробництва сталі, катанки та іншої продукції, і фактичну загрозу втрати цієї важливої статті експорту.

Писав про дефіцит державного бюджету у розмірі $35 млрд на 2025 рік.

Це прямий вплив на державний бюджет і бюджет нашої області. І прогноз, на жаль, негативний. Навіть якщо держава вирішить імпортувати вугілля через порти (наприклад, через Румунію).

Але це рішення має свої недоліки. Висока ціна логістики суттєво вдарить по собівартості металу і зробить продукцію наших заводів менш конкурентоспроможною або взагалі неконкурентною на світових ринках», – пише Микола Лукашук.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі