Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі відкрили Денний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства (фото)

18 вересня керівник проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) Костянтин Бойчук відкрив Денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої політики.

Центр розташований у Металургійному районі за адресою вулиця В. Гурова, 43.

З 2023 року Кривий Ріг є учасником проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства», розпочатого у 2022 році Фондом ООН у галузі народонаселення в Україні, участь у ньому беруть 45 міст та громад.

Фондом UNFPA, ГО «М.Арт.Ін-клуб» Кривому Рогу було виділено понад 1 млн. 600 тис. грн. на ремонт, обладнання та відкриття Денного центру. Місто забезпечило приміщення для проведення ремонтних робіт та функціонування центру.

Зазначимо, що Кривий Ріг – одне з перших міст в Україні, яке створило у 2018 році кризовий центр для жінок, які постраждали від насильства. На той час – найбільший в Україні. За 5 років існування центру його фахівці надали допомогу понад 600 жінкам, які зазнали фізичного, сексуального чи економічного насильства. Тут жінки з дітьми можуть перебувати 90 днів. Денний центр, який відкрили, буде структурним підрозділом кризового центру. До цього центру жінки, а також і чоловіки можуть звертатися протягом усього тижня, з понеділка по п’ятницю – з 8 до 17 години. І їм нададуть фахову допомогу.

Відкриття денного центру сприяє розширенню та наданню соціальних послуг: консультативних, інформаційних, юридичних, можливості онлайн-навчань, групових занять з психологом, що є перевагою в роботі загальних та спеціалізованих служб підтримки.

Що важливо, до кризового центру та інших спеціалізованих служб постраждалі можуть потрапити тільки за направленням відповідних служб, а до денного центру – самозвернення.

Костянтин Бойчук, керівник проєкту «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) сказав: «Створення денного центру це – партнерський проєкт міської ради й фонду ООН з народонаселення, який підтримується бізнесом, організацією Avon, а також урядом Канади, які надали належні ресурси для ремонту та облаштування приміщення для комфортного надання послуг постраждалим. Відзначу, що Кривий Ріг багато років працює над тим, щоб надавати фахову, комплексну допомогу постраждалим від насильства і у цьому напрямку налагоджена ефективна взаємодія усіх залучених до цього служб».

У Кривому Розі створені та функціонують спеціалізовані служби для жінок, що постраждали від домашнього насильства: комунальний заклад «Кризовий центр для жінок, що постраждали від насильства в сім’ї, «З надією в майбутнє» Криворізької міської ради», що надає безпечне місце перебування постраждалій жінці; ресурсний центр примирення та корекційно-відновлювальних програм, спеціаліст якого працює з кривдниками та проводить корекційні програми. Також, працюють 4 мобільні бригади. Дві з них створені та працюють за рахунок коштів міського бюджету, а ще дві працюють від донорів – за підтримки Фонду UNFPA через ГО «М.Арт.Ін-клуб», які доставляють постраждалих осіб до Кризового центру у яких є загроза життю та здоров’ю та надають психологічну допомогу.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі