Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У новому навчальному році мистецькі школи Кривого Рогу працюють у змішаному форматі (фото)

Крім юних вихованців, долучитися до творчості та спробувати себе у мистецтві тепер можуть і ветерани.

Про це повідомили у міському управлінні преси та внутрішньої політики.

“Найголовніше – це безпека всіх учасників навчального процесу. А тому міська влада та Рада оборони міста роблять все задля того, щоб облаштувати у закладах культури укриття. Ще у 2023 році в закладах культури міста були облаштовані 23 укриття, в тому числі, 11 – у мистецьких школах”, – йде мова у повідомленні.


 
У 2024 році з міського бюджету виділено кошти на ремонти укриттів: школи мистецтв №1, музичної школи №14, музичної школи №2, в якій укриття вже функціонує.
 
У музичній школі №3, яка є одним із провідних закладів підготовки та навчання музичному мистецтву, з 1 вересня тут стартував проєкт «Музикотерапія для ветеранів». Військовослужбовці можуть брати уроки вокалу та гри на гітарі.


 
На сьогодні у Кривому Розі працює 18 мистецьких шкіл: 13 – музичних, 3 – художніх, 2 школи мистецтв. У них навчається 6300 хлопців та дівчат, серед них 890 учнів пільгових категорій. Вони здобувають мистецьку освіту безоплатно. В них є арттерапія: заняття з танців для ветеранів та їх родин у Палаці культури «Мистецький», «Мистецтво нескорених» – майстер-класи з малювання у Палаці культури «Саксагань». А зараз на базі третьої музичної школи додають музичну терапію – уроки гри на гітарі, вокал.
 
У минулому навчальному році учні мистецьких шкіл Кривого Рогу здобули близько 3000 перемог на конкурсах та фестивалях різних рівнів. З них 67 Гран-прі. Здійснили творчі подорожі до Фінляндії, Польщі, Латвії.
 
Директор музичної школи №3 Світлана Спірідонова зазначила: «Нашому закладу 67 років, ми навчаємо грі на інструментах, співу, малюванню. У нас 400 учнів, 50 дітей – пільгових категорій, які навчаються безоплатно. Завдяки турботі міста, облаштували укриття на 100 чоловік і завдяки цьому наші учні мають можливість отримувати мистецьку освіту в змішаному форматі. У 2023 році солісти та колективи школи здобули 120 перемог, завоювали 15 Гран-прі на всеукраїнських та міжнародних конкурсах і фестивалях».


 
У закладі працює 16 творчих колективів, ансамбль бандуристів «Джерельце» має звання «зразковий». На сьогоднішній день школа має найбільший клас бандури у місті. Заклад є засновником та організатором міського конкурсу виконавської майстерності «Дебют», а також міської олімпіади з музичної літератури.

Про новий творчий проєкт з музикотерапії розповів Олег Должок. З початку повномасштабної війни він захищав Батьківщину в складі 60-ої окремої механізованої Інгулецької бригади.

«Поранення отримав у 2022 році на Херсонському напрямку. Після поранення рука не працює. До цього займався спортом і зараз займаюся у збірній Нескорених, у збірній України, у Дюсельдорфі зайняв 2 місце у веслуванні на тренажері. До поранення сам пробував грати на гітарі – не вдавалося. Я полишив це. А ось на днях почав пробувати займатися. Дивлюся,  під керівництвом викладача навіть з такою травмою виходить і загорівся, щоб і надалі пробувати себе у цьому.

Проєкт з музикотерапії дуже потрібний! Військовий для себе сам вирішить, чим йому займатися, але дуже важливо, щоб був вибір, щоб військовий мав змогу у всіх сферах себе спробувати», – переконаний Олег Должок.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі