Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

У Кривому Розі відкрили одразу 7 меморіальних дощок на честь випускників гімназії №33, які віддали своє життя захищаючи Україну (фото)

На фасаді гімназії у Покровському районі, де свого часу навчались Захисники, встановлено пам’ятні дошки на честь Сергія Залоги, Богдана Іоненка, Олексія Косяка, Сергія Мойси, Сергія Ричкова, Дмитра Тиханського та Богдана Федоришена.

Біля закладу зібралися рідні, друзі, побратими, вчителі та учні гімназії, керівництво міста, щоб віддати шану полеглим Героям, покласти квіти та вклонитись за їх подвиги.


 
Світлана Дасік, сестра полеглого воїна Сергія Залоги сказала: «Сергій був дуже класним та веселим. У будь-який час до нього можна було звернутися за допомогою. Він був справжнім Захисником. Це нестерпний біль, коли його не стало, і досі важко з цим змиритися… Завжди запам’ятовується тільки найкраще, як ми разом проводили час. Сергій завжди залишатиметься у наших серцях».

На стінах гімназії розміщено 7 дощок, що вшановують пам’ять семи випускників, які віддали життя в російсько-українській війні.
 
Сергій Залога – з березня 2022 року брав участь у звільненні Херсонської області. Захисник загинув 25 грудня 2022 року під час ведення бойових дій у Донецькій області.

Богдан Іоненко – солдат, стрілець-помічник гранатометника, пішов добровольцем в десантно-штурмовий взвод 95 батальйону. Брав участь у звільненні населених пунктів Ізюм, Лиман. Загинув в бою 28 лютого 2023 року на Луганщині.

Олексій Косяк – у 2019 році вступив за контрактом до лав 92 окремої штурмової бригади ім. І. Сірка. 11 листопада 2022 року загинув на Харківщині.

Сергій Мойса – у квітні 2022 року пішов добровольцем у 129 бригаду ТРО. Воював у 7 батальйоні «Арей» з позивним «Спрінтер» на Херсонському, Запорізькому та Донецькому напрямках. Загинув 8 липня 2023 року під час стрілецького бою при штурмових діях у Донецькій області.

Сергій Ричков – сержант, був механіком-водієм гірсько-штурмового батальйону. Загинув 4 жовтня 2022 року при виконанні бойового завдання на Херсонщині.

Дмитро Тиханський – з початку повномасштабної війни добровільно приєднався до 17-ї окремої танкової бригади ім. К. Пестушка, де став солдатом-навідником, а згодом – кулеметником. Загинув 21 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання у Херсонській області.

Богдан Федоришен – молодший сержант, перебував на посаді бойового медика взводу механізованої роти вч 4574. Внаслідок отриманих поранень помер у лікарні 26 січня 2024 року.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі