В районі Інгульця 10 жовтня мешканка Кривого Рогу знайшла цікавий їстівний гриб.
“Ось такого красеня можна побачити на дереві”, – зазначила Ірина Шардуба у Фейсбуці.
В коментарях жінці написали, що це трутовик сірчано-жовтий, якого в народі ще назівають “лісове м’ясо”.
Довідково від vlisi.com.ua:
Трутовик сірчано-жовтий є типовим трутовиком, тобто веде паразитичний спосіб життя, виростаючи на деревних стовбурах і харчуючись деревом, що гниє. При цьому вважається їстівним грибом (або умовно-їстівним). Трутовики мають специфічний відомий вигляд, який істотно відрізняється від звичайного шапинкового гриба, що росте із землі.
Їстівний або умовно-їстівний гриб 4 категорії, в молодому віці. Використовується після 30-ти хвилинного відварювання, вареним, смаженим, маринованим, соленим.
При цьому в їжу вживаються лише молоді плодові тіла, адже старі набувають жорсткої консистенції, неприємного запаху та смаку.
Вживання в їжу підлягають ті гриби, які виростають на листяних деревах. Хвойні трутовики можуть мати негативний вплив на організм. Особливо небезпечний трутовик сірчано-жовтий, що росте на ягідному тисі – отруйному дереві, при вживанні якого є ризик померти.
новини Кривий Ріг LIFE