Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Росіяни погрожували: «Перекришимо вас на капусту». Мешканці звільненої Іванівки розповіли про життя в окупації

Рашистська свастика й численні руїни. Ось що побачили наші військові, коли першого липня зайшли до села Іванівка на Херсонщині. Третій місяць поспіль тут долають наслідки «руського миру».

Місцеві мешканці розповіли журналістам ТРК Рудана про страшні місяці в окупації.

«12-го числа вони до нас зайшли, були і руські, і на другий день – з ДНР, ЛНР. Їх було дуже багато – до 300 чоловік точно, на танках, на машинах. Почали ходити по дворах, питать, де є вільні будинки, щоб поселитися. Забирали телефони, наказували не виходили з дворів. Казали, «перекришимо вас на капусту», – згадує місцева мешканка Світлана.

Сотні російських військових парадом зайшли до села та почали тероризувати людей. Від погроз переходили й до катувань. Місцеві кажуть: зі школи часто лунали людські стогони й крики.

«Якось ми сиділи в хаті і раптом хтось постукав. Я вийшла, а там – російські солдати. Почали нам розказувать, що прийшли нас визволяти від «Бендери, нацистів, фашистів»…Ми послухали і відповіли, що їхній путін дебіл, а наш президент – красивий і розумний чоловік. А ще я їм сказала, щоб добре собі затямили: наші хлопці будуть кожен сантиметр вигризати зубами», – поділилася місцева мешканка Людмила.

Окупанти прикривалися мирним населенням, аби закріпитися в Іванівці та просуватися далі. Як наслідок – розбиті подвір'я, будинки з дірками в дахах і знищене майно.

«Було дуже тяжко, стріяли по нас щодня. Ми так звикли і вже знали, коли «вихід», через 30 секунд буде прихід. За 30 секунд ми мали вискочити і забігти в погріб. Перші дні ми взагалі не мились, бо це ж треба було роздягатись. А якщо роздягнешся і почнуть стріляти? Холодно ж, а одягнутися не встигнеш», – розповідає мешканка Іванівки Людмила.

Більшість людей не витримували та шукали будь-яку нагоду залишити село. Пані Валентині вдалося це зробити лише в липні. На третій день після звільнення Іванівки в її дім влучив ворожий снаряд. Орки мстилися за втрату окупованої території та гатили по мирних будинках.

«У будинок було пряме попадання. Ми встигли спуститися у погріб. Як гепнуло, аж погріб піднявся. Потім почалася пожежа. Я і мову втратила… Військові допомогали гасити й просили, будь ласка, виїжджайте», – розповіла жінка.

Сьомий місяць село живе без газу та світла. Тих, хто повертається до Іванівки – нині одиниці. Але місцеві готуються до зими й упевнені, що найстрашніше вже позаду.

 

Джерело: https://rudana.com.ua/news/rosiyany-pogrozhuvaly-perekryshymo-vas-na-kapustu-meshkanci-zvilnenoyi-ivanivky-rozpovily-pro

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі