Робити закупи на агропродовольчих ринках – вибір багатьох споживачів. У різних куточках України ринки відрізняються асортиментом, ціновою політикою і, навіть, особливою атмосферою.
Єдине, що має бути спільним для всіх агропродовольчих ринків в нашій країні – дотримання Гігієничних вимог до агропродовольчих ринків, затверджених наказом Мінагрополітики від 19.04.2024 №1279.
Про це повідомляється на сайті виконкому Криворізької міської ради.
Свіжі овочі, фрукти, м’ясо, риба, сири – це далеко не повний перелік харчів, які можна обрати, продегустувати і купити на ринку.
Проте задля безпеки споживачів на агропродовольчому ринку категорично заборонено реалізацію:
– харчових продуктів за відсутності підтвердження їхньої придатності за результатами випробувань (досліджень) акредитованою лабораторією, яка знаходиться на агропродовольчому ринку;
– харчових продуктів, мінімальний термін придатності або граничний термін споживання (дата «вжити до») яких закінчились;
– харчових продуктів, які через свої мікробіологічні властивості є такими, що швидко псуються, за відсутності холодильного обладнання, що дозволяє забезпечити відповідні температурні режими їх зберігання;
– кондитерських і кулінарних виробів, напівфабрикатів з м’яса та риби (фарш, котлети, кров’яні та домашні ковбаси, зельц, холодець тощо) домашнього виготовлення;
– м’ясних, рибних, молочних, плодоовочевих, плодово-ягідних, грибних консервів домашнього виготовлення;
– зернових і круп’яних продуктів, забруднених насінням шкідливих бур’янів, лікарських рослин;
– зіпсованих або загниваючих овочів, зелені, фруктів, ягід.
-Тож будьте уважні та обережні, коли робите закупи, ретельно оглядайте зовнішній вигляд та маркування харчових продуктів та не бійтеся попросити у продавця документи про відповідність товару вимогам безпечності, – йдеться у роз’яснені фахівців.
новини Кривий Ріг LIFE