Попри реанімаційні заходи, врятувати пацієнтку не вдалося. Найімовірніше, жінка заразилася небезпечною інфекцією внаслідок вживання риби.
"Хвору доправили до нас учора, 14 вересня, близько 12-ї години, – прокоментувала журналістам Ірина Латанська, в.о. головного лікаря 1-ї міськлікарні, – реанімаційні заходи розпочали прямо у приймальному покої.
Але вони не допомогли, хвора померла. За словами бригади швидкої допомоги, напередодні вона вживала рибу".
Ботулізм – це харчове отруєння продуктами, в яких накопичилися ботулотоксини. Причиною ботулізму найчастіше стають продукти домашнього консервування – м'яса, риби, рідше – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті, неправильно/недостатньо термічно оброблені, транспортувались або зберігались неналежним чином. Навіть консерви, у яких все гаразд із терміном придатності, виглядом і смаком, можуть бути зараженими. Ботулізм не можна визначити за кольором або смаком, бо мікроорганізм, який спричиняє хворобу, не псує продукти. Найчастіше причиною ботулізму стають в'ялені або копчені продукти домашнього приготування, проте реєструють і випадки хвороби після вживання продуктів вироблених у промислових умовах. Це трапляється у разі не дотримання відповідних вимог під час заготівлі, переробки чи зберігання продукту.
Детальніше про цю небезпечну хворобу – на сайті МОЗ.
Джерело: https://rudana.com.ua/news/vynna-ryba-u-1-y-kryvorizkiy-likarni-vid-botulizmu-pomerla-59-richna-zhinka?fbclid=IwAR3BzFSAhEE8j3Yw8hEVGz770CrOBPILda0Nt3yyaSx_b7sG06_EcDaBLcY