London Escorts sunderland escorts

Всі новини про життя міста

Версія: 2 причини, через які олів’є має зникнути із вашого новорічного столу

Як же Новий рік без олів’є? Це ж досі одна з головних страв на свята!

Кулінарний експерт Євген Клопотенко пояснив, що із цим салатом не так.

Фото: OlegDoroshenko/Depositphotos

 

"Майонез проникає в мозок. Мозок всмоктує майонез та просить ще".

Так жартує Клопотенко. 

"Магазинний майонез не має смаку, але ми продовжуємо купувати цю білу жирну емульсію. Бо майонез у нас в головах. Ми до нього звикли. Активується нейронний зв'язок, який називається "новий рік+майонез+олів'є". 

Це не погано. Це просто наша звичка. Ми цю звичку називаємо традицією. І ми маємо на це повне право, бо так їли з дитинства", – пише Клопотенко. 

А якщо серйозно, то магазинний майонез – далеко ненайкорисніший продукт.

Олів’є – це смак СРСР⠀

Клопотенко не готує олів'є на Новий рік, бо не хоче "бачити Радянський Союз у своїй тарілці".

"Це як вийти з в'язниці, але продовжити харчуватися тюремними стравами. Я так не хочу. Але це моя особиста позиція. Вам може здатися, що я хочу зламати ваші традиції. Що зазіхаю на святе", – пише Клопотенко.

За його словами, тоді будь-який святковий салат був міксом звареної моркви, картоплі, буряку (в деяких випадках), майонезу, консервованого горошку, яєць та ковбаси/шпротів.

Їх готували не тому, що це геніальна формула смаку, яку винайшли радянські господарки. Просто інших продуктів не було. 

Якщо ви вже дуже любите олів’є і любите його з майонезом, існує один спосіб, який допоможе залишити цей салат у раціоні.

Перший крок – зробити майонез самостійно.

"Взяли класні жовтки, класну олію, класну гірчицю та збили. Отримали божественний соус. Ви зрозумієте: в магазині стоїть жалюгідна подоба. Ви почнете цінувати майонез. Не лити його відрами у їжу. Додавати трішки. Заради смаку. Ви залишите майонез у своєму житті, але культура його споживання зміниться", – додає експерт. 

Як приготувати майонез? Рецепт від Клопотенка:

  • Візьміть жовток, додайте 10г гірчиці, трохи збийте вінчиком. 
  • Влийте 1 ст.л. лимонного соку. Збийте до однорідності.
  • Потроху почніть вливати 125-150г соняшникової олії. 
  • Постійно збивайте (трохи додали – збили вінчиком, ще трохи додали – знову збили вінчиком). 
  • Майонез повинен стати густим та шовковистим. Все просто та швидко. Якщо вас бентежать сирі жовтки – збийте їх на водяній бані (за принципом голандезу). 
  • Смакуйте зі свіжими овочами, додавайте до риби чи у сендвічі для ніжності. 

 

Другий крок – трохи змінити склад салату.

"Овочі для салату краще запекти, а замість ковбаси взяти м'ясо", – радить експерт.

А для того, щоб ви сходили з розуму від ваших новорічних страв, можете скористатися меню від експерта.

 

✔️Дві закуски. Перша – з ніжним оселедцем, арахісовою пастою та хрумким хлібом. Ви будете у шоці від того, яким смачним може стати звичайний оселедець. Друга закуска простіша для сприйняття, але все одно вау. Апельсин, кінза, оливкова олія, свіжемелений перець.

✔️Салатів теж два. І вони максимально різні. Один – історія про різні структури. Там м'яка запечена груша, пружне м'ясо індички та хрумкі мариновані гриби. Смаковий контраст відбудеться коштом оливок та соусу айолі з журавлиною.

Інший салат – то новий погляд на звичне. Інтерпретація салату вінегрет. З запеченим буряком, маринованими сливами та малосоленим лососем. Це як інший вимір.

✔️Основна страва – це запечена буженина, яку ви потім змажете пастою з кільки або оселедця. Звучить дивно, знаю. Але поєднання насиченого м'ясного смаку з концентровано-солоною рибою – то божественно.

На гарнір буде картопля, запечена з айвою, часником та розмарином. Любов.

✔️Десерт теж офігезний. Це Наполеон, але з кукурудзяним борошном та коньяком.

✔️З напоїв: лимонад з кокосом та лаймом і коньяк з ананасовим соком та корицею.

 

Джерело: https://life.pravda.com.ua/society/2019/12/20/239400/?fbclid=IwAR1YXrO4hgAc-NxeUuzKrQJ8RR9TC_2ttshtu1OD-qMNLIy_nIHRpdPAKjA

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Останні записи