23 лютого розпочався Великий піст, який триватиме до 11 квітня 2015 року. Головним його сенсом є робота над власним духовним зростанням, а також утримання від розваг та їжі тваринного походження.
Про те, як правильно дотримуватись посту із користю для здоров’я розповів під час прес-конференції головний лікар Дніпропетровського обласного центру здоров’я Юрій Корягін.
«Піст – це певне обмеження у споживанні продуктів, зокрема, відмова від жирної та білкової їжі тваринного походження. Користь у тому, що за таких умов організм намагатиметься використати свої внутрішні запаси жирів та білків. Це потужний стимулюючий фактор для омолодження організму, оновлення ліпідного складу крові та зниження ваги», – сказав Юрій Корягін.
Нагадаємо, що у піст варто утримуватись від м'яса, вина, молока, сиру та яєць. Виняток становлять люди похилого віку, хворі, маленькі діти, вагітні.