Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Ученики школы №94 собрали деньги на мемориальную доску в честь погибшего в зоне АТО выпускника (фото)

24 июля в зоне АТО во время проведения боевых действий под Лисичанском от полученного тяжелого ранения скончался водитель бронетанковой машины, боец 40-го батальона территориальной обороны «Кривбасс» Роман Краковец.

Он был выпускником криворожской школы №94 (Долгинцевский район).

Педколлектив и ученики решили самостоятельно собрать деньги для установки на фасаде школы мемориальной доски в честь Романа Краковца. Всего собрано 2 тысячи гривен.

Вот что о герое, его увлечениях, взглядах на жизнь, рассказала завуч школы №94 Наталья Щербина: «Роман народився 25 липня 1991 року в Хмельницькій області. У 2003 році родина переїхала до Кривого Рогу, де у середній школі №94 Роман закінчив 11 класів. Активно займався спортом, брав участь у міських змаганнях з плавання та футболу. Після закінчення школи навчався на курсах програмістів. Закінчив автошколу. Навчався в політехнічному технікумі за спеціальністю «помічник машиніста електровоза (пасажирське перевезення)».

За плечима Романа – військова служба. Проходив її в Президентських військах (у 2011-2012 роках). Після строкової працював водієм на приватному підприємстві. У травні був мобілізований до 40-го батальйону територіальної оборони.

Роман був романтичною натурою: грав на гітарі, писав вірші, цікавився культурою та традиціями різних країн, любив у мовчазній тиші дивитися на зоряне небо. Хлопець був найстаршим у багатодітній сім'ї і, як це водиться, постійним помічником батька та захисником матері та молодших брата і сестри. Сам Роман говорив про себе: «Я людина, яку важко зрозуміти! У мене свої погляди: на життя, дружбу, кохання, які багатьом здаються дивними! У мене свої пріоритети в житті, своя мета, і я впевнений, що досягну того, чого бажаю! Я позитивна людина, не люблю бути сумним, але іноді не виходить інакше. Я вірю в свої сили, у справжніх друзів, у справжню любов!».

Роман загинув під час виконання військового обов’язку в ніч на 24 липня в районі Амвросіївки від отриманого тяжкого поранення. 25 липня він повинен був відзначити свій 23 день народження. Понад усе Роман хотів бачити свою Батьківщину вільною, тож загинув воїн за священну мету, яку як вірний син України так палко бажав здійснити!».

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі