Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Мешканці щойно перейменованої криворізької вулиці хочуть нову назву

Наприкінці жовтня депутати Криворізької міськради ухвалили рішення, котрим юридично зафіксували нові назви для 184 географічних об’єктів в Кривому Розі.

Нові назви отримали вулиці, майдани та площі, сквери й парки.

Втім, стався казус: мешканці однієї з щойно перейменованих вулиць вимагають нову назву.

Про це детально повідомила депутат Криворізької міської ради, журналіст Наталія Шишка:

«Мешканці Покровського району вимагають від міської ради заново перейменувати колишню вулицю Ватутіна з вулиці імені Федора Караманіца на Європейську.

У своєму колективному зверненні до міської ради вони пишуть, що під час громадських слухань 20 серпня найбільшу підтримку здобула назва вулиці Європейська, за яку було віддано 176 голосів з 209 учасників слухань (проти 25, утримались вісім). Тоді як за пропозицію назвати вулицю іменем Федора Караманіца було подано лише 4 голоси учасників слухань (проти 204, утримався 1).

Після проведених громадських слухань, йдеться у зверненні, голова Покровської районної у місті ради Андрій Соколовський вирішив, що активність на громадських слуханнях по перейменуванню вулиці Ватутіна була низька, тому в період з 24 по 31 серпня проводилось додаткове опитування мешканців району. В результаті заступнику міського голови, голові тимчасової робочої групи по перейменуванню об’єктів топоніміки Сергію Мілютіну було надано узагальнений результат опитування у вигляді таблиці, який нічим не підтверджується. Згідно з результатами опитування, проведеного Покровським райвиконкомом, за вулицю імені Федора Караманіца було подано 902 голоси, а за Європейську – 226, інші варіанти набрали незначну кількість голосів.

Як стверджують автори звернення, про проведення опитування мешканці району не знали. Опитування проводилось у вигляді анкетування в бюджетних установах. Результати громадських слухань і опитування суттєво відрізняються, що ставить під сумнів їх достовірність.

Після ухвалення рішення міської ради про перейменування об’єктів топоніміки ініціативною групою було проведено своє опитування з метою з’ясувати, чи підтримують мешканці району перейменування вулиці Ватутіна на вулицю імені Федора Караманіца. Опитування проводилось з 31 жовтня по 10 листопада. Було опитано 1060 чоловік, з них 1 – за перейменування на вулицю Федора Караманіца, 1 – утримався, 1058 – проти перейменування Ватутіна на вулицю Караманіца. Виходячи з того, що підсумки проведеного опитування фактично підтверджують результати голосування на громадських слуханнях, автори та підписанти вимагають донести зміст їхнього звернення до кожного депутата, а також винести на розгляд міської ради питання про внесення змін в ухвалене міською радою рішення про перейменування об’єктів топоніміки в частині перейменування вулиці Ватутіна, присвоївши їй схвалену громадськістю назву – Європейська. Свої підписи під зверненням поставили більш ніж тисяча людей».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Євген
1 рік тому

Я – за вулицю Європейську!