Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

В будинку, в який влучила ворожа ракета, мешкало більше 100 осіб, – О. Вілкул

Брифінг начальника Військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 16.12.22:

  • Країна-терорист сьогодні знову завдала масовані ракетні атаки по енергетичній та цивільній інфраструктурі України. Орки випустили 76 ракет – з них 72 крилатих типу Х-101, “Калібр”, Х-22 та 4 керовані авіаційні ракети Х-59. Силами ППО знищено 60 ворожих ракет. З них над нашою областю – 10. Але влучання є.
  • Нажаль, дуже серйозну біду ці покидьки накоїли у нашому місті. Влучання п’яти ракет, зруйновано енергетичний об’єкт, влучання в промислове підприємство і пряме влучення в багатоквартирний триповерховий житловий будинок у північній частині міста. Поранених 13, у тому числі четверо дітей – трирічні хлопчик та дівчинка і семирічні хлопчик та дівчинка. Троє з поранених, включаючи одну дитину 7-ми років – у тяжкому стані. Пораненим надається вся необхідна допомога у лікарнях. На даний момент відомо, що загинуло три людини: 64-річна жінка та 30-річне подружжя. Без вісті зникла їх дитина півтора роки. Рятувальники досі розбирають завали і шукають дитинку. Приношу співчуття близьким загиблих. Ми ніколи не вибачимо цього оркам.
  • У цьому будинку мешкало більше 100 осіб. Мешканці цього та сусідніх будинків, у яких є пошкодження, розміщені у Пунктах тимчасового перебування, вони отримують все, що потрібно. Аварійні бригади з усього міста ліквідують наслідки ураження у сусідніх будинках – це 30 будинків, школа та лікарня. Люди не залишаться без допомоги. Також у Криворізькому та Нікопольському районах поранення отримали три працівника підстанцій.
  • Ми наперед готували місто до роботи в умовах блекауту, наскільки це можливо. Ви розумієте, що повністю запобігти всім наслідкам ударів ракетами не в змозі жодне місто. Але роботу було проведено справді велику. І сьогодні відразу було введено в дію План роботи за повної відсутності електроенергії.
  • Електрика. Після ракетних ударів без електропостачання залишилися області та міста по всій країні. За повідомленнями енергетиків, ситуація має надзвичайний статус. В Україні сьогодні пошкоджено близько 9 об’єктів генерації. Внаслідок російської атаки по енергооб’єктах сталася втрата 50% споживання об’єднаної енергосистеми України. Що означає ця ситуація. Простими словами, зараз немає можливості ні виробити більше енергії, ні транспортувати її. Якщо ще простіше, це означає аварійні відключення електроенергії. За даними Укренерго, найбільших уражень зазнали північний, південний та центральний регіони. Це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах. Тому енергетики попередили, що відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. До речі, ми зараз намагаємось пробувати підключати, перш за все критичну інфраструктуру – це лікарні, котельні та насосні. Світло може з’являтися в домах людей лише там, де на лініях є об’єкти критичної інфраструктури.
  • Вода. Підключення водозаборів та насосних у місті, де це було можливе – біло переведено на генераторі. Перші та другі підйоми води працюють, вода є на перших поверхах. Наразі підключається третій підйом води. Близько 50% жителів міста з водою. Там, де здійснити прокачування води на генераторах було неможливо – туди здійснюються підвезення води автоцистернами.
  • Тепло. Малі котельні, які можуть працювати на резервних джерелах, були підключені до генераторів. Великі котельні, які живляться від високовольтних ліній – на генераторах працювати не можуть. Генераторів такої потужності, яка необхідна для їхньої роботи – не існує. Станом на даний момент, до електропостачання вдалося підключити вже 5 великих котелень Теплоцентралі та 20 котелень Тепломережі. Сумарно – це близько 60% споживачів міста. Ведеться робота з підключення інших котелень. Звичайно, після подачі електроенергії, для відновлення повноцінної роботи котелень і для того, щоб батареї знову стали теплими – потрібен певний час.
  • Лікарні. Підключення лікарень було здійснено на генераторах. Є і електрика, і вода, і тепло. Хворим надається вся необхідна допомога. Усі хворі отримали гаряче харчування.
  • Газ. Вся газова система міста добре спрацювала на генераторах. Усі споживачі були та залишаються із газом.
  • Шахти. У шахтах на момент удару було 596 шахтарів. Було застосовано план ліквідації аварії. Зараз вже виведені на поверхню всі шахтарі. Дякую нашим гірничорятувальникам та всім, хто приймав участь у рятувальній операції.
  • Електротранспорт наразі, що зрозуміло всім, не працює та не буде працювати завтра через обмеження електропостачання енергетиками. Головне наразі забезпечити роботу критичної інфраструктури і не дати місту замерзнути. Люди з метро були оперативно виведені одразу після відключення електропостачання.
  • Мобільний зв’язок. Опорні вежі були підключені на генераторах. Зв’язок, наголошую, що зв’язок, а не інтернет – де гірше, де краще, але працює. Також працюють на генераторах дві радіостанції: Місто ФМ – частота 105,2 МГц і Радіо Кривбас – 102,3 МГц. Вони будуть вести мовлення навіть за повного блекауту і через них ми також будемо вас інформувати.
  • Шановні земляки! Зараз спрогнозувати коли подаватиметься електроенергія на житловий сектор тих чи інших районів неможливо. За повідомленням енергетиків, як я вам вже казав, пріоритетно електроенергія подаватиметься на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди. Але повірте – і енергетики, і комунальні служби роблять усе можливе. Також енергетики нагадують, що дуже небезпечно включати кілька енергоємних приладів одночасно після відновлення електропостачання. В такі моменти мережі перевантажуються іноді в 2-2,5 рази і дуже часто це призводить до нових аварій.
  • Зараз ситуація в місті повністю контролюється Військовою адміністрацією. Ми знаємо, що робити. Прошу звернути увагу, що у місті працюють 52 Пункта Незламності у навчальних закладах, буквально вчора ми підготували ще 7 таких пунктів додатково до 45, що вже працювали раніше. В пунктах можна зігрітися, відпочити, випити гарячого чаю, підзарядити телефони та пауербанки. Працюють і кімнати матері та дитини. Адреси пунктів ви можете побачити у моєму пості, який я публікував сьогодні на моїх офіційних сторінках у Фейсбук та Телеграм, та на сайті міськради. Усього зараз працюють біля 80-ти Пунктів Незламності. Це разом з пунктами у відділеннях поліції та об’єктами бізнесу.
  • Дякую рятувальникам, енергетикам, медикам, працівникам усіх комунальних служб та підприємств, органам місцевого самоврядування міста за злагоджену роботу з ліквідації наслідків ракетних ударів.
  • Щодо інших подій. Ситуація на нашому напрямку залишається під контролем Збройних Сил України. За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Херсонському напрямку противник продовжує здійснювати обстріли по населеним пунктам на правому березі Дніпра. Зокрема під обстріли потрапили 10 населених пунктів Херсонської області. Також орки продовжують обстріли громад в Нікопольському районі. У Криворізькому районі вночі та вдень обстрілів із РСЗВ та ствольної артилерії не було.
  • Дорогі криворіжці! Ще раз нагадую про найсуворіше дотримання правил повітряної тривоги. Не буває тривог навчальних, менш небезпечних чи більш небезпечніших. Тому ще раз прошу – у разі тривоги переходьте в укриття. Бережіть себе та своїх близьких.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі