У 2016 році туристичний блог Yonderbound зробив рейтинг найсмачніших кухонь світу: українська гордо увійшла у першу десятку, а в Європі була визнана третьою. З того часу популярність наших гастрономічних традицій тільки збільшилась. Чим же особлива українська кухня та які національні страви варто спробувати, щоб назавжди запам’ятати, як смакує Україна.
Вважається, що основу українських кулінарних традицій було покладено ще понад 7 тисяч років тому трипільцями! Саме тоді наші пращури навчилися робити хліб, який на тисячоліття став «усьому головою». Спочатку він був прісним, потім навчилися робити закваску, перші вироби були з житнього борошна, але в різних регіонах України до нього додавали різні інгрідієнти, що сприяло неймовірному різноманіттю. Свідченням цьому є навіть листи Бальзака, в яких він писав: «…Як ви приїдете на Україну, в цей рай земний, де я запримітив уже 77 способів приготування хліба».
Феномен української кухні в тому, що вона одночасно і цілісна, і має регіональне різноманіття.
Тому так важливо правильно вимовляти назв страв української кухні. Власне, цьому й навчатимуть криворіжців.
«Бібліотека на Поштовій» запрошує взяти участь у засіданні розмовного клубу «Спілкуймося українською!»,
яке відбудеться 04.01.2023 о 15:00.
Тема: «АПЕТИТНА ВІКТОРИНА “УКРАЇНА СМАКУЄ!”
Правильність наголошування у назвах страв української кухні»
Спікер: Світлана Корженівська –вчитель української мови КЗШ № 28.
Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/84933594696…
Meeting ID: 849 3359 4696
Passcode: 8Xf053″, – повідомлення із соцмереж.
новини Кривий Ріг LIFE