asd

Всі новини про життя міста

29 мільйонів на тушонку для проднаборів: Департамент соцполітики Кривого Рогу знову обирає найдорожче

Вже третій місяць поспіль Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради затягує закупівлю тушонки для продуктових наборів переселенцям і малозахищеним категоріям криворіжців.

Деталі повідомила координаторка ГО «Криворізький Центр Розслідувань» Тетяна Коріненко:

«Вперше чиновники оголосили тендер на 257 тис. жерстяних банок тушкованої свинини вищого ґатунку вагою по 525 грамів кожна на загальну суму 29,3 млн. грн. 17 липня 2023 року. Але цю закупівлю відмінили її через неможливість усунення виявлених порушень.

Повторно, на ту ж кількість та суму, тендер було оголошено 11 серпня 2023 року. Аукціон відбувся 21 серпня 2023 року. Участь у ньому взяли 7 учасників.

Про це повідомляється у системі Прозорро .

Розбіжність між пропозиціями першого та останнього з учасників склала 8,7 млн. грн. Від стартових 29,3 млн. грн. на торгах вартість партії свинини тушкованої впала до 17,9 млн. грн. Але всі дешевші пропозиції замовник по черзі відхилив, зупинившись на шостому учаснику – своєму улюбленці ТОВ “МКТ23”, яке хоче поставити тушонку за 26,3 млн. грн.

Один з учасників ТОВ “Фабрика смаку”, пропозиція якого складає 21,3 млн. грн, не погодився з рішенням Департаменту про його відхилення та подав скаргу в Антимонопольний комітет. Розгляд скарги відбудеться 13 вересня 2023 року. Різниця між пропозиціями ТОВ “МКТ23” та ТОВ “Фабрика смаку” складає 5 млн. грн.

Тож вважаємо, скарга ТОВ “Фабрика смаку” варта того, щоб за неї вболівати.

Ми поцікавились, що не сподобалось Департаменту в пропозиції ТОВ “Фабрика смаку”, і можемо запевнити, що, на нашу думку, одна з підстав для відхилення таки є надуманою та «притягнутою за вуха».

Однією з вимог замовника є надання документів «свідоцтво/атестат/сертифікат». Розділивши вимогу через скісну риску, замовник вважає, що учасник повинен надати їх всі – «свідоцтво ТА атестат ТА сертифікат», в той час як “Фабрика смаку” надала лише частину.

Компанія-постачальник не погоджується з цим, посилаючись на «Український правопис». Яким у 2019 року узаконено скісну риску як розділовий знак. I згідно якого цей розділовий знак використовують між однорідними членами речення та в інших подібних випадках у значенні, близькому як до єднального (=і), так і до розділового (=або).

Тобто на думку ТОВ “Фабрика смаку” (а також і на нашу), учасник міг надати «свідоцтво АБО атестат АБО сертифікат», що і було зроблено.

В той час як тисячі малозабезпечених криворіжців чекають продуктову допомогу, Департамент соціальної політики виконкому Криворізької міської ради, свідомо чи несвідомо, затягує тендер, та й ще ризикує витратити 5 млн. грн. надлишкових коштів.

Ще раз нагадаємо, розгляд скарги відбудеться 13 вересня, тож сподіваємось до кінця вересня Департамент нарешті укладе угоду на закупівлю тушонки з дійсно законним, а не бажаним постачальником. А вразливі категорії криворіжців отримають повноцінний продуктовий набір.

ТОВ “Фабрика смаку” зареєстровано у травні 2015 р. Директор та власник фірми є Ігор Левінзон. Серед її замовників – заклади освіти, охорони здоров’я, Міноборони, управління Нацполіції.

ТОВ “МКТ23” засновано з 1 березня 2023 року. Ця фірма прийшла на зміну на ТОВ “Агроном-КР”, у якого через сумнівні закупівлі сьогодні великі проблеми із правоохоронними органами. Ми багато писали про цього “комунального щасливчика”. Ось тільки в липні Департамент соцполітики намагався протягнути на закупівлі соняшникової олії свого улюбленця. Але цей скандальний тендер також довелося перегравати».

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі