asd

Всі новини про життя міста

7 нових стаціонарних джерел викидів – «Південний» ГЗК заявив про свої наміри

Промислове підприємство надало в мерію Кривого Рогу документи для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин для новостворених стаціонарних джерел викидів – 7 одиниць.

За планами ПівдГЗК, новостворені стаціонарні джерела викидів забруднюючих речовин будуть розташовуватися на території основного проммайданчик.
Ці джерела будуються в межах планованої діяльності з заміни одиниць та вузлів технологічного устаткування та їхніх інженерних мереж, систем управління та автоматизації, що застаріли та технічний ресурс яких вичерпано, в існуючих цехах РЗФ-1 та РЗФ-2 на технологічних секціях №№ 9-10.
Новостворені джерела викидів №№03021-03024 – це перевантажувальні вузли з горизонтальних (4 од.) на похилі (4 од.) конвеєри, розташовані в РЗФ-1 та призначені для перевантаження руди.
Ще одне джерело викидів – маслопідвал №2, відводить забруднюючі речовини, що утворюються у процесах переливання та зберігання масла мінерального індустріального.
Попередньо здійснено оцінку впливу на довкілля планованої діяльності та отримано висновок з ОВД №110/0/490-22 від 27.12.2022 р., яким визначено допустимість провадження планової діяльності (висновок з ОВД офіційно опублікований в Єдиному реєстрі ОВД, реєстраційний номер справи №202110198770).
В результаті діяльності новостворених джерел викидів в атмосферне повітря будуть виділятися речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом, в обсязі 15,152 т/рік та масло мінеральне нафтове, в обсязі 5∙10-5 т/рік.
Нормативи граничнодопустимих викидів речовин у вигляді суспендованих твердих частинок, недиференційованих за складом, для новостворених джерел викидів №№03021-03024, 05026-05027 становлять 150,0 мг/м3. Перевищення встановлених нормативів не виявлено.
З питаннями та пропозиціями щодо намірів підприємства отримати дозвіл на викиди можна звертатися до Дніпропетровської облдержадміністрації (м. Дніпро, пр. Олександра Поля, 1, тел. (056)742-89-80, 0800-505-600).
Довідково: АТ «ПІВДГЗК» спеціалізується на видобуванні відкритим способом залізовмісних руд і збагаченні бідних залізистих кварцитів з отриманням залізорудного концентрату.
Відповідно до «Переліку виробництв та технологічного устаткування, які підлягають до впровадження найкращих доступних технологій та методів керування», АТ «ПІВДГЗК» належить до складу виробництв, на яких повинні впроваджуватися НДТМК, проте новостворені джерела не відносяться до виробництв, на яких повинні впроваджуватися НДТМК.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі