Всі новини про життя міста

«АрселорМіттал Кривий Ріг» – у першій десятці рейтингу Forbes Ukraine за обсягами капітальних інвестицій

Криворізьке підприємство посіло 8 місце у рейтингу Forbes Ukraine серед 200 найбільших приватних та державних компаній України за показником здійснених капітальних інвестицій у 2021-2023 роках. За цей час у цю сферу було проінвестовано понад 480 млн доларів США.

Про це повідомили у пресслужбі ПАО «АрселорМіттал Кривий Ріг».

«Пишаємося тим, що наш комбінат, як частина міжнародної корпорації, за понад два роки повномасштабної війни залишається в Україні та з Україною, продовжує інвестувати в ключові проєкти й підтверджує свої наміри взяти участь у повоєнній відбудові України. Здійснюючи свою діяльність у гірничо-металургійній сфері ми також даємо роботу численним підрядникам, представникам малого та середнього бізнесів, які також в свою чергу наповнюють бюджети усіх рівнів», – йде мова у повідомленні.

У 2023 році основним пріоритетом капітальних інвестицій підприємства були хвостосховище «Карта 3». Його ціль – забезпечення безперервного виробництва гірничого департаменту шляхом будування ємностей для складування хвостів. Серед ключових проєктів слід також відзначити капремонт ДП-6, технічне вдосконалення систем АСУ прокатних станів та їх сортаменту (дротовий стан-1, дрібносортний стан-2) та аглоцеху № 2, а також підтримку технічного стану інших активів що працюють, безпеку праці.

«Долаючи наслідки війни, у 2024 році комбінат планує підвищити рівень завантаження виробничих потужностей з 25% до 50%, що означатиме більший внесок в економіку України та добробут регіон», – додали в АМКР.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
1 Коментар
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
дЕрмак Оманський
11 днів тому

Група приватних власників єврооблігацій України, включно з глобальними інвестфондами BlackRock та Pimco, планує вимагати від української влади відновити виплати відсотків за державним боргом вже у 2025 році.
Кредитори прагнуть, щоб Україна відновила виплати відсотків за євробондами в обмін на списання значної частини боргу. За даними газети, кредитори мають намір отримати до $500 мільйонів у вигляді щорічних відсоткових виплат.
Клас,набрати грошей в борг, вкатати 13 мільярдів в асфальт, який пішов по пі-де, продовжувати економічну політику, де більше ніж пів країни отримує зарплатню в конверті, а бізнес має два обліку, реальний і для податкової.
І ні , щоб це змінити, краще всім показати українського прутня! Ок, а далі як?
Тобто коли 30 років позичали гроші на всякі непонятні проекти: будівництво доріг, і інший популізм заради рейтингів та потім розкрадалось по корупційних схемах, то все всіх влаштовувало…
хоча навіть зараз бачу ЗЕвелику толерантність до корупції більшості…

а коли треба віддавати ці гроші то вже кредитори погані… хочете утримувати армію корупціонерів то треба росплачуватись за такі дії

якщо не землею то які варіанти ви бачите виплат?… є ще родовища в державній власності