test

Всі новини про життя міста

Будівлю головного корпусу Криворізької міської лікарні №2, відомої як «Тисячка», буде реконструйовано

Дніпропетровська ОВА оголосила відповідний тендер. Загальна вартість проєкту складає 1,8 млрд грн, він реалізовуватиметься в рамках меморандуму з Міністерством охорони здоровʼя.

Про це повідомив голова Дніпропетровської облради Микола Лукашук.

На 2024 рік передбачено субвенцію МОЗ в розмірі 194 млн грн. На 2025 рік надано запит на субвенцію у 260 млн грн. Завершити роботи планується в кінці наступного року.

На останній сесії обласної ради було також передбачено кошти обласного бюджету, що надасть можливість вже зараз розпочати роботи.

«Тисячка» – одна з найбільших лікарень Кривого Рогу, яка приймає пацієнтів не лише з міста та району, але й з деокупованих територій. Заклад давно потребував суттєвого оновлення.

«У 2023 році обласна рада провела багато нарад з Міністерством охорони здоров’я та його очільником Віктором Ляшком, виконуючим обовʼязки міського голови Кривого Рогу Юрієм Вілкулом і головами всіх фракцій в міській раді щодо майбутнього лікарні. Реконструкція медзакладу потребувала чималих коштів. Реалізувати такий масштабний проєкт самотужки області було б не під силу.

Торік у жовтні на сесії Криворізької міськради депутатський корпус проголосував за передачу «Тисячки» у державну власність. Це дозволяло б Міністерству охорони здоров’я провести реконструкцію медзакладу за державні кошти.

Як бачимо, зобов’язання виконуються. Ймовірно, бюджет робіт ще буде відкориговано. Але робота ведеться, і це дуже важливо в нинішніх умовах», – зазначив Микола Лукашук.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
2 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Сірко
1 день тому

Пригадуєте, як ми раділи, коли в 2022 році задля солідарності з Україою найпотужніша компанія з морських контейнерних перевезень MSC відмовилася перевозити вантажі для рашки. А які мають бути в нас зараз емоції? Бо саме компанія MSC заявила про відмову заходити в порт Одеси через шалену корупцію на митниці. І через ті безпідставні блокуючі перевірки й умисні затягування в оформленні вантажів, що призводять до особливо великих фінансових втрат. Про це зробила заяву Асоціація міжнародних експедиторів.

Ну, ви все правильно зрозуміли: найбільша світова компанія, до голосу якої прислухаються інші оператори ринку, яка нав’язує тренд у страхових оцінках, сприймає корупцію цієї зевлади більшою загрозою, ніж рашистські ракетні удари та наявність мін у морі. Ще один доказ того, що зеленський із своїми “5-6 ефективними менеджерами” та зграєю зелених мародерів небезпечніший за путіна і його орків. І для України в цілому, й для економіки, й для міжнародної торгівлі.

Vоvа, чекаємо відосік! Шапіто!!!!

Останнє редагування 1 день тому від Сірко
Буковель-оманский
1 день тому

Дивлюся на те, як русня знищує нашу енергогенерацію і думаю, як само Єрмак планував захистити аеропорт Бориспіль, коли обіцяв відкрити його під час війни? Ага, вірю. ТЕЦ не зміг захистити, а аеропорт зможе. Угу. Схоже, це просто чергова обіцянка після 1 млрд дерев, 1 млн дронів та 1 гігават енергогенерації. Обіцятелі…