Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Була бойовою медикинею на фронтах Другої світової війни: криворожанка Емілія Балабас святкує 100-річчя

Сьогодні, 2 січня, мешканка Центрально-Міського району Емілія Балабас святкує 100-річний ювілей. Жінка пройшла фронти Другої світової війни, майже 40 років трудилася на криворізьких підприємствах.

Народилася Емілія Степанівна в багатодітній родині, в селі Білівка Казанківського району Миколаївської області. У 1937 році її сім’я переїхала до Кривого Рогу, де пані Емілія закінчила 9 класів школи та вступила до Криворізького педінституту.

Свою трудову діяльність дівчина розпочала вчителем математики та фізики в Шевченківській сільській школі Криворізького району, але вже у жовтні 1941 року добровільно пішла на фронт. Була медичною сестрою у складі 78-го хірургічного польового пересувного госпіталю 9-ї Армії. Перемогу зустріла в Австрії.

Після закінчення війни повернулася до Кривого Рогу, де працювала на різних посадах на підприємствах «Кривбасруда», «Дзержинськруда» та «Кривбасшахтопроходка». Після виходу на пенсію продовжувала працювати ще 5 років. Загальний стаж роботи пані Емілії складає майже 40 років.

Емілія Степанівна вдова, має двох доньок, онуку та правнука.

Сьогодні ювілярку привітали представники органів місцевого самоврядування, міської та районної ветеранських організацій.  За традицією, вона отримала матеріальну допомогу та подарунки.

Вітаємо пані Емілію з поважним ювілеєм та бажаємо мирного неба, міцного здоров’я і оптимізму! Нехай найрідніші будуть поруч, а серце наповнюють тепло і радість!

Нагадаємо – наразі у місті мешкає ще 9 довгожителів, яким виповнилося 100 і більше років. Найстаршій мешканці міста з Покровського району – 102 роки.

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі