asd

Всі новини про життя міста

Чому в Кривому Розі припинила курсувати маршрутка №300?

У Кривому Розі припинила курсувати маршрутка №300. Це викликало багато запитань у мешканців Макулану, які часто користувалися цим маршрутом.

Ситуацію прокоментував начальник управління транспорту та телекомунікацій міськвиконкому Сергій Сиротюк:

«Відповідно до умов договору, перевізник відмовився обслуговувати цей маршрут. Він письмово повідомив про це виконком, посилаючись на брак водіїв. Рухомий склад є, а водіїв катастрофічно не вистачає. Крім того, на думку перевізника, пасажиропотік значно зменшився, і це не дає можливості якісно обслуговувати рухомий склад і, відповідно, виплачувати зарплату водіям».

За словами посадовця, 300-й маршрут з мережі міста не виключений.

«Якщо перевізники, які мають рухомий склад і мають можливість обслуговувати, відповідно до чинного законодавства, міські автобусні маршрути, ми з таким перевізником можемо заключити тимчасовий договір з подальшим проведенням конкурсу на цей маршрут. Перевізники, які зараз обслуговують маршрути міста, також мають великі проблеми з браком водіїв. Ми запропонували їм обслуговувати 300-й маршрут, але бажання ніхто не виявляє».

Враховуючи те, що Макулан обслуговується комунальними автобусами, було прийнято рішення про введення додаткового рейсу, який починає свій рух з мікрорайону о 5-ій годині.

«Ці кілька днів показали, що попит на цей рейс є, і люди користуються ним. Першого ж дня, 1 грудня, було перевезено 43 пасажири о 5-ій ранку від Макулану. Тобто історія на сьогодні така: перевізники обслуговують маршрути відповідно до умов, які на сьогодні існують: наявність водійського складу, ресурсів і таке інше».

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі