asd

Всі новини про життя міста

“Чупакабра завелася”. У Глеюватці невідомий хижак убиває свійських тварин

Чупакабра завелася, – кажуть мешканці Глеюватки про невідомого звіра, який убиває у селі домашню птицю й худобу.

Впродовж останнього місяця в Глеюватці сталося вже декілька нападів на тварин: курей, кролів, дорослих кіз і козенят. У різних господарствах хижак подушив свійських тварин, подекуди повідгризав їм голови, але тушки не з’їв, а покинув у сараях.

Місцева мешканка Людмила Іванівна розповіла нашим журналістам, як невпізнаний звір уперше навідався до них і наробив шкоди:

«Десь місяць тому собаки загавкали близько опівночі, я ввімкнула світло – і пси перестали гавкати. Коли ж знову вони стривожилися, вже чоловік вийшов, посвітив ліхтариком, але так нічого і не побачив. Бо ж усіляке може бути, з городу може й лисиця прийти. А вранці сусід зателефонував нам і каже: «У вас там всі кури лежать». 11 курей подавило: кого в сараї, кого в загородці, у кількох – голову відгризло. Серед них були двоє маленьких карликових курочок, то вони зовсім зникли. Сліди біля курника були великі, але ми не второпали, чиї».

До села й раніше навідувались ласі до птиці хижаки, але їхні сліди й поведінку селяни добре знають. Два роки тому лисиця повитягувала тут качок та курчат. А цього разу глеюватці не можуть зметикувати, хто так нахабно вбиває їхніх тварин.

«Таке у нас уперше. У сватів кролів подавило і на купки склало. Десь підрило загородку. Думаю, може, це мисливських псів хтось випустив?» – губиться в здогадах Людмила Іванівна.

Не зрозуміло, що це за хижак, – каже Дмитро Гурєєв, перший заступник міського голови Глеюватської сільради.

«Упродовж місяця трапилося вже 3-4 випадки в Глеюватці, в різних господарствах. Можливо, з початком бойових дій із сусідніх областей мігрували хижаки і перемістилися до більш тихих місцин. Ми вже звернулися до профільних організацій, чекаємо на експертні висновки», – коментує пригоду пан Дмитро.  

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі