asd

Всі новини про життя міста

Чим ведення бюджету допомагає економити

Щоб навести лад в питаннях особистих фінансів, потрібно почати вести облік доходів і розходів. Це найперший, або навіть нульовий пункт, який необхідно виконати. Але сам по собі бюджет не буде економити кошти та збільшувати накопичення. Хоча всі фінансові консультанти й говорять про його необхідність, сам по собі він є лише підґрунтям для подальших дій.

Аналіз витрат допомагає їх зменшити

Дехто плутає ведення бюджету та статистику витрат. Дійсно, все потрібно аналізувати, як рейтинг букмекерів України, щоб знайти найкращі ігрові сайти. Але насправді бюджет — дає набагато більше. Будь-яка країна планує свій бюджет заздалегідь, на рік вперед. Тож людям варто повчитись цього та планувати хоча б бюджет на місяць. Якщо колись вдасться спланувати рік — це допоможе вийти на новий рівень.

При цьому варто уникати розповсюджених помилок:

  • одразу урізати витрати;
  • тільки фіксувати витрати, не намагатись їх спланувати;
  • не ставити перед собою цілей.

Якщо одразу почати урізати витрати, які здаються не важливими, життя може різко здатись пісним. Звісно, ніхто ще не помер від того, що відмовився від кави зі смаколиком, але можливо саме вони надавали робочому дню радості й смаку. Через деякий час людині може здатись, що бюджет вести безглуздо. Адже більше грошей не стає, а життя гірше вже стало. Правильно стежити за витратами кілька місяців, щоб зрозуміти, куди найбільше витрачається, і чи справді можна там зменшити витрати.

Після ретельного аналізу протягом кількох місяців, ви отримуєте повну картину витрат та доходів. Тепер можна починати їх планувати. Саме це допоможе економити. Ви плануєте в бюджеті кошти, в першу чергу на необхідні речі, такі як оренда житла та харчування. Потім ставите в план витрат накопичення, а лише потім можете розпланувати те, що залишається.

Окрім плану потрібна мета

Вважається, що відкладати гроші можна за будь-яких доходів. З одного боку це так, але з іншого — якщо сума накопичень буде мізерною, та її все одно доведеться відривати від базових потреб, людина швидко розчаровується в цій ідеї. Звісно, якщо мета досяжна, відкладати на неї кошти потрібно. Також потрібно формувати подушку фінансової безпеки. Але відмовлятись від базових потреб заради цього точно не потрібно.

Та навіть з мінімальними доходами бюджет допомагає упорядковувати фінанси. Людина бачить повну картину витрат та надходжень, тож може їх планувати. І це знімає напругу, яку може викликати ситуація, коли поточний стан з грошима не визначений. Коли ж все видно, грошей вистачає на базові потреби, то можна думати, як заробити трошки більше, щоб наступного разу вистачило не тільки на них, а й на заощадження. Так маленькими кроками людина може рухатись до своєї мети.

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі