Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Цього літа екосистеми Дніпропетровщини горіли майже 5,5 тис разів

Палала суха трава, сміття, ліси та сільгоспугіддя. Майже 5,5 тис пожеж цього літа сталося в екосистемах Дніпропетровщини. В ОВА вкотре наголосили – нехтування правилами пожежної безпеки може призвести до непоправних наслідків. А ще – штрафу для порушників. 

«Щорічно у спекотну погоду ми фіксуємо чимало займань в екосистемах. Цього літа найчастіше горіла суха трава. Таких випадків більше 4 тис. Вогнем охоплювало також сільгоспугіддя та ліси – майже 190 разів. Все інше – загоряння сміття. І кожна така ситуація – це навантаження на надзвичайників, у яких і так чимало роботи у війну», – зазначила начальниця відділу департаменту цивільного захисту ОВА Олена Шевцова

До того ж пожежі в екосистемах завдають чималих збитків. Знищують родючі чорноземи і зелені насадження. Через такі надзвичайні ситуації гинуть тварини та птахи. Є випадки, коли вогонь дістається й осель місцевих.

Загалом цього літа полум’ям пошкодило майже 4,4 тис га. А серед найчастіших причин займань – спалювання сухої трави та сміття. Їх навмисний підпал загрожує порушникам штрафом від 21 420 грн. Можливе й ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі