Всі новини про життя міста

День перемоги Кривий Ріг традиційно перший зустрів в Україні (фото)

Адже саме о цій порі в далекому 1944 році розпочалося визволення міста руди та металу від нацистів. І ось вже протягом більш ніж півстоліття криворіжці на світанку 9 травня приходять до братської могили загиблим солдатам у парку імені Савицького, щоб вшанувати пам'ять полеглих героїв Великої Вітчизняної війни.

Про це нагадали у міському управлінні преси та внутрішньої політики.

Протягом 15 років разом з інгульчанами 9 травня на світанку зустрічає і мер Костянтин Павлов. Вітаючи земляків із 76-ю річницею перемоги, він підкреслив:

«9 травня – День Великої Перемоги! Це наше – дороге та найважливіше для кожного свято. Тому що ми – нащадки переможців! Ми завжди будемо шанувати ветеранів та зберігати правду!

Наш Кривий Ріг за традицією зустрів свято першим – о 4 ранку. Протягом дня урочисті заходи пройдуть у кожному районі. Шановні ветерани, земляки! Довгих років життя всім, хто береже та передає нащадкам світлу пам'ять про героїчне минуле нашого народу! Добра та мирного неба! З Днем Перемоги!».

Учасники церемонії вшанували пам'ять солдат, які полягли на фронтах війни, всіх, хто ціною власного життя наближав перемогу хвилиною мовчання. А потім травневі букети квітів лягли до підніжжя братської могили на знак поваги, скорботи та вдячності.

Жителька Інгулецького району Ніна Золотих сказала: «В дитинстві та школі я разом з батьками приходила 9 травня з самого ранку до нашого парку, ми стояли біля братської могили, згадували наших рідних, які пішли на війну захищати рідну землю, приносили квіти. І минули роки я передала цю традицію своїм дітям. Це не просто ритуал – це пам'ять серця, пам'ять, яка житиме вічно! І я щаслива від того, що живу у Кривому Розі, місті, де пам'ятають та шанують історію, наших ветеранів!».

На сьогодні у Кривому Розі проживає 3600 ветеранів Другої світової війни, з них 51 фронтовик. Турбуючись про них, місто щороку приймає найбільшу в Україні програму соціального захисту жителів, цього річ у міському бюджеті передбачено 400 млн грн на соціальну підтримку криворіжців. Зокрема, на виплату різних видів допомоги для ветеранів, воїнів АТО, афганців буде спрямовано більше 250 млн грн.

 

Подписывайтесь на наш Telegram канал https://t.me/krlife_ua

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі