Всі новини про життя міста

Депутат: На сесії міськради не підтримали петицію батьків тяжкохворих дітей про грошову компенсацію за підгузки

Діючий депутатський корпус не підтримав петицію батьків тяжкохворих дітей про грошову компенсацію за підгузки.

Про це у соцмережі повідомив депутат Криворізької міськради Юрій Сова (Слуга народа).

«Називаю попартійно тих, хто не проголосував: Блок Вілкула, ЄС та ОПЗЖ.

Раніше батьки дітей з тяжкими діагнозами отримували гроші з бюджету на підгузки. Люди могли самостійно обрати фірму і розмір, які підходять дитині, замовити необхідну кількість товару через Інтернет і отримати його під дверима власної квартири. Усе-таки 21 століття на дворі.

Що тепер? Така індивідуальна річ, як підгузки, однакової для усіх фірми, тої, що виграла тендер. Видають засоби гігієни у медичних закладах, ще й поштучно у пакетах для сміття, як говорять самі батьки. Тепер мами мають знаходити, на кого щоразу залишати малечу, аби сходити до медустанови. І це під час пандемії. Нонсенс», – зазначив він.

 

У свою чергу директор департаменту соціальної політики Інеса Благун пояснила: «У Кривому Розі з минулого року, всі без виключення сім’ї, які виховують дітей з інвалідністю отримують від міста матеріальну допомогу на вирішення соціально-побутових питань. У 2020 році розмір цієї підтримки збільшено удвічіта становить 10 тис грн. Такі кошти передбачено і на цей рік. На сьогоднідопомогу вже отримали 29 родин».

Механізм забезпечення підгузками дітей з інвалідністю чітко визначено Постановою Кабінету Міністрів України (від 3 грудня 2009 року № 1301) їх видача здійснюється через заклади охорони здоров’я.

І. Благун пояснила: «У 2016 році на державному рівні на дитячі підгузки не було встановлено оптово-відпускні ціни. Тому, медзаклади не мали можливості проводити їх закупку. У нашому місті, задля підтримки таких сімей, було прийнято рішення щодо виплати одноразової матеріальної допомоги з міського бюджету на придбання ними засобів гігієни. В цілому, з 2016 року на виппату такої допомоги спрямовано 11,2 млн грн (2020 рік – 290 дітей на 3,3 млн грн). На сьогоднішній день на державному рівні питання забезпечення підгузками врегульовано, тож повертаємось до порядку видачі підгузків через лікувальні заклади».

У департаменті соціальної політики промоніторили міські програми інших міст України: Вінниці, Запоріжжя, Харкова, Львова, Одеси, Дніпра, Нікополя, Кам’янського – забезпечення дітей з інвалідністю засобами гігієни у них проводиться через медичні заклади

 

Подписывайтесь на наш Telegram канал https://t.me/krlife_ua

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі