today-is-a-good-day

Всі новини про життя міста

Для навчальних закладів Криворізького району закупили нові шкільні автобуси (фото)

До кінця року сільські та селищні навчальні заклади Дніпропетровської області отримають 46 нових шкільних автобусів. Їх закупили державним та місцевим коштом. Ключі від перших 10 вже урочисто передали громадам. 

«46 шкільних автобусів, придбані коштом державної субвенції та місцевих громад – вкрай важливі. Перемога не за горами. Діти обов’язково повернуться за парти. Під’їжджатимуть на уроки з комфортом»,– зазначив перший заступник голови Дніпропетровської обласної військової адміністрації Володимир Орлов.

Закупили вітчизняні «Еталони». Моделі на 30 місць, з м’якими сидіннями, пасками безпеки та поличками для рюкзаків.

«Шкільні автобуси возитимуть дітей, як тільки безпекова ситуація дозволить повернутися до офлайн навчання. А поки працюватимуть на потреби громад», – зазначив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук.

Перші 10 новеньких автобусів отримали громади Синельниківського, Камянського, Дніпровського, Криворізького, Нікопольського та Павлоградського районів.

«Дякуємо державі за турботу. Шкільний автобус – це не лише дорога до школи. Це ще й дорога до знання. У нас понад 300 учнів. До війни дітей підвозили з 5 навколишніх сіл. Зараз малеча на онлайні», – розповіла директорка однієї зі шкіл Дубовиківської громади Синельниківського району Ірина.

Водій Олександр возить учнів до школи вже 10 років. Каже, з початком війни засумував. Дуже скучив за дитячим сміхом у салоні автобусу.

«Чекаю, коли вже малечу знову підвозити зможу. А вони щебетатимуть, щось розповідатимуть, жартуватимуть. Вже й автобус новенький є. Надійний та зручний. З гучномовцем, щоб зупинки оголошувати», – сказав Олександр.

Начальниця відділу соціально-гуманітарної політики Китайгородської громади Дніпровського району Людмила Тищенко додала, що автопарки шкіл потрібно оновлювати і поповнювати. Добре, що це робиться. Навіть зараз, під час війни.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі