Всі новини про життя міста

Для розвитку дітей та молоді в Кривому Розі відкрили вже 32-й сучасний навчально-творчий простір (фото)

В них діти отримують психо-емоційну підтримку. А для надолуження освітніх втрат в 16 з них відкрито Цифрові навчальні центри.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

У Кривому Розі за підтримки Save the Сhildren in Ukraine створено два нові Цифрові освітні центри – в Палаці дитячої та юнацької творчості «Горицвіт» (Покровський район) та Центрі дитячої та юнацької творчості «Сонях» (Саксаганський район). Вони обладнані ноутбуками, планшетами, 3D-ручками, проекторами, фліпчартами для зручного та доступного навчання. Тут діти можуть працювати за комп’ютером, робити домашні завдання, а також корисно проводити свій вільний час, беручи участь у гуртках та ігрових заходах.

В Цифровому освітньому центрі можуть займатися діти шкільного віку, які через відсутність комп’ютерів вдома мають обмежений доступ до дистанційної освіти. У тому числі – із сімей внутрішньо переміщених осіб. Фахівці проводять для дітей заняття безоплатно Цифровий освітній центр в «Горицвиті» розрахований на проведення занять для дітей віком від 5 до 18 років. Кількість відвідувачів, які одночасно можуть перебувати на заході, до 20 дітей. Заняття тривають у будні дні з 09.00 до 18.00.

Також для того, щоб школи, ДЮСШ, Палаци культури, художні та мистецькі школи працювали в офлайн- та змішаному режимі, місто будує та ремонтує укриття. Коштом міського бюджету встановлюють вентиляцію, опалення, роблять гідроізоляцію, санвузли та багато іншого. Після завершення ремонтних робіт всі укриття сертифікує ДСНС. Для відкриття в закладах освітніх та дитячих просторів коштом міського бюджету проводиться ремонт приміщень, а партнери надають обладнання.

Ганна Міланович, директорка МПДЮТ «Горицвіт» розповіла: «Для безпеки дітей завдяки Раді оборони та міськвиконкому в нашому закладі створено два укриття, розраховані на 170 осіб. Завдяки цьому діти можуть займатися в гуртках нашого закладу в змішаному форматі – офлайн та онлайн. А завдяки новому Цифровому центру ми розширюємо для дітей можливості розвиватися та спілкуватися в безпеці».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі