test

Всі новини про життя міста

Двох мешканців Кривого Рогу затримали за низку підпалів на Одещині

40-річний та 37-річний чоловіки з Кривого Рогу вчинили ряд злочинів на території Одеси. Обидва раніше судимі через крадіжки та наркотики.

Про це інформує ГУНП у Одеській області.

Одна із жертв – 33-річна жінка. Вона повідомила поліціянтам про те, що хтось намагався підпалити її квартиру у Пересипському районі міста. Килимок на вході був пошкоджений вогнем. Поруч лежала пляшка з невідомою сумішшю. Потім на 102 звернулися з аналогічними словами жінки 56-ти та 62-х років. Перша розповіла про ознаки підпалу у Приморському районі, а друга – на тій же локації де стався перший інцидент, проте на 2 поверхи нижче.

«Аби підготуватись до першого підпалу та розвідати місцевість, зловмисники приїхали на автівці з Дніпропетровщини до Одеси за декілька днів. Напередодні скоєного вони принесли у багатоповерхівку необхідне знаряддя – автомобільну шину, суміші для горіння та ковдру, які сховали на загальнодоступному балконі. Інші ж два підпали спільники вчиняли без підготовки, приїжджаючи до Одеси на тому ж транспорті за кілька годин до скоєння злочину», — йдеться у справі.

Попередньо зловмисники заливали фарбою камери відеоспостереження та вічки дверей для непомітності. Потім вони обливали заготовлену тканину, шини і килимки потерпілих рідиною, підпалювали їх і тікали до Кривого Рогу. Нині причетні розшукані і затримані. У них після обшуків вилучили предмети для підпалів і одяг, транспортний засіб, мобільні телефони. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

«Суд обрав підозрюваним запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в розмірі 242 тисячі гривень кожному. В ході подальшого слідства будуть встановлюватись розміри завданих потерпілим збитків, мотиви вчинення затриманими даних злочинів та інших учасників, зокрема керманича автівки, який привозив фігурантів до Одеси. Також чоловіки будуть перевірятися на причетність до аналогічних злочинів. Слідство триває», — резюмували у поліції.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі