asd

Всі новини про життя міста

Гендиректор АМКР Мауро Лонгобардо узяв участь у двосторонній конференції з питань відновлення України

Вчора, 26 квітня, Італія приймає українську владу на двосторонній конференції з питань відновлення України. У конференції в Римі узяли участь високопосадовці Італії та України, зокрема прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Також учасниками заходу стали Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та віце-прем’єр-міністр та Міністр економіки Юлія Свириденко.

Міністерство закордонних справ і міжнародного співробітництва організувало цю важливу інституційну та ділову зустріч, присвячену обговоренню заходів і проектів, за допомогою яких Італія може зробити конкретний внесок у стійкість України.

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що це процес, «який потрібно розпочати, не чекаючи на кінець війни».

– «АрселорМіттал Кривий Ріг», як найбільше гірничо-металургійне підприємство в Україні, беззаперечно готове узяти участь у відбудові країни у тісній співпраці з українським урядом і міжнародними партнерами», – підтвердив генеральний директор «АрселорМіттал Кривий Ріг» Мауро Лонгобардо. Під час свого виступу на конференції у Римі він розказав про поточний рівень виробництва та ті непрості рішення, які довелося ухвалювати у 2022 році в умовах заблокованих агресором чорноморських портів. Попри повномасштабну війну «АрселорМіттал Кривий Ріг» продовжує працювати і за допомоги материнської компанії будує нові плани у короткостроковій та довгостроковій перспективах.

Крім того, Мауро Лонгобардо висловив глибоку стурбованість тим, що у 2022 році, коли Росія жорстко вторглася в Україну, імпорт чавуну з Росії до Італії зріс до 71% (був на рівні 30% у 2021 році), тоді як імпорт з України знизився до 8% (порівняно з 51% у 2021 році).

Також Італія отримувала чавун з окупованої української території Донбасу з документами про російське походження продукції та назвами інших російських заводів у вигляді прикриття.

Росіяни шукають альтернативні шляхи експорту продукції до Європи в обхід санкцій, і ця ситуація потребує жорсткого контролю. Натомість українська гірничо-металургійна промисловість готова запропонувати свою продукцію, зокрема збільшити експорт прокату та заготовки.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі