asd

Всі новини про життя міста

Грант від уряду: криворізькі підприємці відкрили школу для дітей та підлітків з вивчення англійської мови та дитячий центр (фото)

У рамках проєкту єРобота у Кривому Розі проводиться системна робота з підтримки малого та середнього бізнесу. З початку року за державною програмою 79 суб’єктів господарювання вже отримали гранти на ведення господарської діяльності на суму 33,8 млн грн.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

Державний проєкт єРобота запроваджений Урядом у 2022 році для надання підтримки бізнесу та стимулювання створення нових робочих місць. Він включає кілька грантових програм. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств та інших господарств. В. о. міського голови Юрій Вілкул поспілкувався із цьогорічними переможцями грантової програми, які отримали грантову підтримку (сума до 250 тис грн) на розвиток власного бізнесу та вже проводять підприємницьку діяльність у Центрально-Міському та Металургійному районах Кривого Рогу.

Подати заявку на отримання гранту можуть як діючі підприємці, так і люди, що не мають досвіду ведення бізнесу. Заяви подаються через портал Дія разом з бізнес-планом. Обов’язковою умовою отримання гранту є створення нових робочих місць – від 1-2 при наданні мікрогранту, до кількох десятків – при наданні грантів за іншими програмами. Грантові кошти повертаються державі у вигляді сплачених податків і зборів в процесі діяльності підприємства впродовж трьох років.

Уляна Кісельова стала приватним підприємцем та відкрила школу для дітей та підлітків Present simple з вивчення англійської мови. «Ще зі шкільних років я любила вивчати мови, тому стала філологом з англійської та німецької мов. Мріяла створити місце, де діти матимуть змогу вивчати англійську мову, знаходити нових друзів, цікаво та з користю проводити вільний час. Тому вирішила відкрити школу. У цьому році дізналася про грантову програму «єРобота» та вирішила скористатися цією державною допомогою для започаткування власного бізнесу. Подала заявку на участь в програмі, захистила бізнес-план та отримала грант у сумі 250 тис грн. На грантові кошти орендувала приміщення, придбала необхідну техніку та меблі і у вересні вже відкрила школу з вивчення англійської мови для дітей та підлітків Present simple. Також, я працевлаштувала двох працівників. Зараз до моєї школи ходить більше 80 учнів. Моя мрія здійснилася!», – сказала Уляна.

Володимир Загайнов на мікрорайоні Всебратське 2 відкрив дитячий центр Bambino. З метою облаштування центру Володимир взяв участь у державній грантовій програмі «Грант на власну справу» і отримав кошти в сумі 250 тис грн. Він придбав інвентар для облаштування дитячої кімнати, меблі для зони кафетерію та встановив дитячий майданчик на прилеглій території. Також, було створено два робочих місця і працевлаштовано дві особи.

«Ми зробили дитячий центр «Bambino» казковим місцем, де розваги та творчість об’єднуються, створюючи неповторний простір для дитячих веселощів від ігрових зон і атракціонів до тематичних свят та розважальних заходів. Наш центр пропонує дітям та їхнім сім’ям незабутні враження. Це так потрібно сьогодні як малечі так і дорослим, адже в країні триває війна і потрібно відволікатися від сирен та сумних звісток з фронту. Також, місія центру – надавати дітям відмінні можливості для розвитку, творчості і навчання, створюючи безпечне та комфортне середовище для їхнього зростання. Наш центр відвідують, переважно, мешканці Центрально-Міського району. Цінова політика закладу є привабливою для всіх категорій громадян»,- зазначив Володимир.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі