asd

Всі новини про життя міста

Хто стріляв і чому: у Кривому Розі суд розглядав резонанс у ТРК «Сонячна Галерея»

Подія зі стріляниною та пораненою жертвою сварки сталася 1 січня 2019 року. У конфлікті брали участь охоронець магазину «Брокард» та відвідувач торгово-розважального комплексу. А от потерпілою залишилася зовсім випадкова очевидиця – дівчина, яка намагалася розборонити чоловіків.

Хронологію подій того вечора з’ясували в ході судових засідань. Так, о 20:25 штатний охоронець магазину косметики та парфумерії пішов у вбиральну на 2-му поверсі комплексу. Там він зіштовхнувся з незнайомим чоловіком, але обидва це розцінили як стусанину.

Буквально через 5 хвилин охоронець повернувся на своє робоче місце, щось узяв із собою й поспішив на вулицю – до паркувального майданчика. Там він помітив свого візаві й продовжилась словесна перепалка.

У цей час із приміщення комплексу вийшла дівчина – знайома чоловіка, яка поспішила розборонити чоловіків. У цей час навколо зібралося чимало свідків, які бачили, що охоронець дістав пістолет й на очах у присутніх його перезарядив, чим продемонстрував свою зверхність.

А вже за декілька хвилин пролунали звуки пострілів та крик потерпілої: охоронець влучив кулею їй у плече.

Далі стрілок забіг у магазин, а потерпілу довелося доставляти в «тисячку» для надання медичної допомоги. Вона отримала тілесні ушкодження у вигляді забійно-рваної рани лівого передпліччя, які за своїм характером відноситься до легких тілесних ушкоджень.

Пізніше підозрюваний розкаже, що на місці був якийсь третій чоловік, який стріляв заради справедливості. Проте ці його слова не мали ніякої доказової бази. Також він відправив на ім’я потерпілої дівчини 500 гривень на лікування, проте вона їх не отримувала, а тому гроші повернулися адресантові. Підозрюваний це «благородство» зі свого боку назве як «вияв громадянської позиції» і продовжить стверджувати, що стріляв не він.

Проти його слів зіграв і той факт, що до потерпілої в лікарню приходила мати обвинуваченого й просила не писати заяву та не псувати життя сину. Отримавши категоричну відмову, родина підозрюваного вирішила зайняти позицію «часткового визнання винуватості».

Декілька років досудового слідства та судових процесів у цій справі все ж дійшли до вердикту першої інстанції: 31 січня 2024 року Саксаганський районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винуватим у пред`явленому обвинуваченні за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.296 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на 5 років, але з випробуванням на 2 роки. Також він повинен сплатити на користь держави витрати, пов`язані з проведенням судової експертизи в сумі в розмірі 1 144 гривень.

Цивільний позов потерпілої суд задовольнив частково: ухвалив виплатити матеріальних збитків 765 гривень 72 копійки та моральної компенсації 10 000 гривень.

Вилучений на місці інциденту магазин від пістолету EKOL P29 калібру 9мм Р.А.К. виробництва Туреччини, стріляну гільзу пістолетного патрону SOBR, калібру 9mm P.A. промислового виготовлення (Україна, ТОВ «Собр»), 5  пістолетних патронів SOBR 9mm P.A. калібру 9мм Р.А., виготовленими промисловим способом (Україна, ТОВ «Собр») суд наказав знищити.

Підсудний, звичайно, має право на апеляцію протягом 30-ти днів з дня оголошення вироку.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі