test

Всі новини про життя міста

Із фронту в тил: військовий здав шляхи евакуації поранених із Херсонщини на Криворіжжя

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця за фактом поширення інформації про переміщення, рух та розташування Збройних Сил України, за можливості їх ідентифікації на місцевості, яка не розміщувалася у відкритому доступі (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону.

Встановлено, що у листопаді 2023 року, солдат, перебуваючи в зоні проведення бойових дій в одному з районів Херсонської області, попросив колегу здійснити відеозапис його перебування в районі виконання бойового завдання.

Відео  супроводжувався коментарями і було знято  поблизу об’єктів місцевості, які дозволяють їх ідентифікувати з прив’язкою до мапи. Таким чином було розкрито конкретне місце, де відбувалась евакуація чергових змін військовослужбовців.

У подальшому солдат виклав цей запис на власній сторінці у соціальній мережі «Facebook», а згодом він був розміщений у відкритому доступі на ютуб-каналі, що поставило під загрозу життя та здоров’я особового складу підрозділу Збройних Сил України, який виконував бойові завдання в цьому районі.

Досудове розслідування кримінального провадження здійснювали слідчі слідчого відділу УСБУ в Херсонській області.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі