test

Всі новини про життя міста

Каракурт, тарантул, ангіопа. У Дніпропетровській області реєструють укуси отруйних павуків

У Дніпропетровській області реєструють укуси отруйних павуків, – повідомили в обласному центрі профілактики хвороб. Так, мешканку Нікополя вкусив отруйний павук каракурт (чорна вдова). Слід пам’ятати, що отрута каракурта у декілька разів потужніша за отруту тарантула.

Свої гнізда самиці каракурта найчастіше будують на землі. В червні – липні (період їх міграції) і аж до першої половини вересня ці павуки найбільше небезпечні. Каракурт при укусах випускає нейротропну отруту, після чого людина відчуває сильний біль, судоми, тремтіння всього тіла, різке підвищення температури, порушення роботи дихальної системи, біль у м’язах.

Тарантул – найбільший павук в Україні. Через свою волохатість, належить до родини павуків-вовків. У період міграції самиці активно кусають людей та свійських тварин. Першими ці павуки не нападають, тож краще їх не займати. Самці загрози для людей не становлять.

У нашій області також часто зустрічають павука–зебру Ангіопу . Раніше його можна було зустріти лише у Криму, а зараз – майже по всій Україні. Павуків-зебр можна зустріти в невеликих рівчаках, присадибних ділянках, городах, кущах малини, смородини, агрусу. При укусах цих павуків з’являються набряки, нариви, у деяких випадках – некроз тканин, сильні алергічні реакції.

При укусах цих отруйних павуків головне не панікувати, пити багато води і терміново звернутися до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

Джерело: ТРК Рудана

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі