Всі новини про життя міста

Кожен восьмий клієнт YASNO на Дніпропетровщині має заборгованість за світло понад 3 місяці

Станом на 1 жовтня жителі області заборгували за електроенергію понад 1,2 млрд грн. Попри постійні заклики енергетиків та влади своєчасно сплачувати рахунки, є споживачі, які свідомо ігнорують свої обов’язки.

Про це повідомили у пресслужбі YASNO у Дніпропетровській області.

На Дніпропетровщині понад 189 млн грн сумарного боргу накопичили 14 тис. побутових клієнтів, які використовують у місяць більше 500 кВт∙год. Це, як правило, великі домоволодіння зі значною кількістю обладнання та потужною технікою. Тобто, в середньому борг одного такого будинку – 13 тис грн! Понад 190 млн грн заборгували клієнти зі споживанням 250-500 кВт∙год та ще 300 млн грн ті, чиї лічильники намотують до 250 кВт∙год. Близько 185 тис. мешканців області не розраховуються вже понад три місяці, а є чимало споживачів, які взагалі почали накопичувати заборгованість ще до війни.

Тариф на електроенергію, який встановлений Кабміном, включає оплату за ремонт та утримання мереж. Тому через погіршення платіжної дисципліни енергосистема недоотримує мільярди гривень на відновлення після ракетних обстрілів.

«Сьогодні важлива кожна оплата. Маєте ви борг 50, 500 чи 5000 грн – будь-який внесок з цієї суми стане суттєвою підтримкою для всієї енергетичної галузі. На жаль, є клієнти, які навіть маючи фінансову можливість, не поспішають розраховуватися за світло. Вони накопичують заборгованість, користуючись мораторієм на відключення в умовах воєнного стану. Проте війна закінчиться, перемога буде, а борги нікуди не подінуться. І для того, щоб уникнути негативних наслідків, які не завжди пов’язані тільки з відключеннями, ми закликаємо всіх споживачів перевірити стан особового рахунку та сплатити за світло», – сказав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко. 

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі