asd

Всі новини про життя міста

Поки на Криворіжжі чиновники з’ясовують «хто за що», люди страждають без якісного водопостачання

Спочатку в мережі з’явився пост начальника Криворізької районної військової адміністрації Євгена Ситниченка з приводу ситуації навколо водопостачання мешканцям Зеленодольської і Апостолівської громад.

За словами держслужбовця, відповідальність за вирішення проблемних питань із запуском та роботою ниток магістрального водогону та мереж КП “Кривбасводоканал” Криворізької міської ради лежить на директорові даного підприємства Сергієві Маркову. Нагадаю, запуск першої нитки відбувся в серпні 2023 року, а інших у травні 2024 року.

Євген Ситниченко зауважив, що подати воду та наповнити канал “Дніпро-Кривий Ріг”  вдалося лише за допомогою ДПП “Кривбаспромводопостачання”.

У свою чергу комунальне підприємство “Кривбасводоканал” не забарилося з відповіддю, назвавши спіч Є. Ситниченка самопіаром.

Далі текст підприємства без змін:

«До уваги мешканців Зеленодольської та Апостолівської громад!

Надаємо роз’яснення щодо некомпетентної заяви пана Ситниченка щодо водопостачання.

Коли рік тому окупанти зруйнували Каховську греблю та залишили Криворіжжя без води, силами Міськводоканалу та грошима місцевих бюджетів було реалізовано проєкт водозабезпечення міста Кривий Ріг із внутрішніх водойм (КРЕС та Макарти), місто Нікополь реалізувало проєкт водозабору з русла Дніпра. Пан Ситниченко мав цілий рік, щоб реалізувати подібні проєкти для міста Апостолова та міста Зеленодольськ, але продовжує прикривати свою некомпетентність, перекладаючи відповідальність на інших.

Так, заява пана Ситниченка про те, що працює три з чотирьох ниток державного проєкту – великого магістрального водогону – абсолютно не відповідає дійсності. Водовід не введений в експлуатацію, не стабільно працює одна нитка з чотирьох, що будуються – це 70-80 тисяч кубометрів води на добу з необхідних місту 350 тис м3 (з урахуванням випарювання).

КП «Кривбасводоканал» зможе надати допомогу місту Апостолове та місту Зеленодольськ, коли стабільно працюватимуть хоча б три нитки. Будівництво водоводу веде Держагенство з питань відновлення. За нашими оцінками, це буде не раніше кінця червня – середини липня.

Рекомендуємо пану Ситниченку підвищити рівень професійної компетенції, не робити некомпетентних заяв та менше захоплюватися самопіаром».

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі