Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Краще мене будуть критикувати, аніж всі будуть сидіти без світла та без води, – О. Вілкул

Брифінг начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула за підсумками 23.10.2022 року та тижня:

– Вже за кілька годин, завтра, розпочнеться 8-ий місяць боротьби всього українського народу проти повномасштабної російської агресії. Боротьби проти справжніх терористів, які бомблять мирні міста, вбивають мирних жителів, підло та цинічно руйнують громадянську інфраструктуру. Після того, як ворог зазнав цілої низки поразок від Збройних сил України і переконався, що у відкритому зіткненні нас не перемогти – він в істериці посилив удари по цивільним об'єктам. Спеціально – щоб залишити без світла, води та тепла мирне населення. Зараз, разом із усією країною ми з вами тримаємо два фронти – один на полі бою та другий, енергетичний, у тилу. І сьогодні я хочу докладно зупинитись на основних моментах, які показав цей тиждень.

– Через масовані атаки по об'єктах енергетичної інфраструктури України енергосистема країни працює на межі можливостей. За інформацією Міністерства енергетики, від ударів постраждало до 40% енергетичної інфраструктури. В Укренерго застосували стабілізаційні відключення світла в багатьох областях. Часткові відключення були проведені і в усіх районах Дніпропетровщини. Також ДТЕК Дніпрелектромережі за розпорядженням «Укренерго» проводило в області, яка також зазнала ракетних ударів, і аварійне відключення, зокрема частково і в Кривому Розі. Енергетики зазначають, що такі відключення неможливо спрогнозувати і не має можливості про них попередити.

– Нагадаю, в середу, після нічного удару ракетами С-300 по об'єкту інфраструктури у Криворізькому районі було аварійно відключено від електро- та водопостачання мікрорайон Інгулець. Але завдяки оперативно проведеним роботам подачу води та електрики вдалося відновити вже вранці.
Вчора, після нових ракетних ударів по енергосистемі країни, у Кривому Розі відбулися аварійні вимкнення електрики та перебої з водопостачанням на деяких вулицях та мікрорайонах. Ми готувалися до того, що таке може статися. Ще кілька місяців тому ми почали закуповувати генератори для критично важливих об'єктів. Заздалегідь були відпрацьовані алгоритми дій. Так учора всі лікарні отримували електроенергію у необхідному обсязі. Оперативно організували підвіз води для мешканців та переключення на генератори. Завдяки цьому підняли насосні станції на Даманському та на «Східних». Вдячний кожному, хто був задіяний у цій роботі.

– Шановні земляки, єдиний на сьогодні спосіб допомогти енергетикам мінімізувати аварійні відключення – це всім дотримуватись режиму суворої економії електроенергії. Ми з вами згуртовано провели велику роботу по зменшенню електроспоживання – на 46%, у порівнянні з минулим роком. Ще тиждень тому Кривий Ріг на 60% зменшив вуличне освітлення – а на сьогодні цей показник вже 70%.  На 50% скоротив рух міського електротранспорту, мінімізував електроспоживання на спортивних та культурних об'єктах, на промислових та комунальних підприємствах. Відключені освітлення та ілюмінація у парках та скверах.

– Також об'єктам бізнесу були направлені приписи повністю відключити рекламу та ілюмінацію. До 19-ти зведених бригад патрулювали вулиці міста – і я підкреслюю, продовжать це робити – у всіх районах. В цілому бізнес підійшов відповідально. Проте, знайшлися ті, хто вирішив, що наша спільна справа їх не стосується. Розмова була короткою. Бригади примусово відключили від електропостачання вже 85 комерційних об'єктів – реклам на них. Звичайно знайшлися незадоволені. Але я ще раз повторюю – краще мене будуть критикувати, що я там примусово виключаю рекламу, аніж родини з маленькими дітьми та бабусі з дідусями будуть сидіти без світла та без води у холодних багатоповерхівках.

І тепер давайте разом із вами зробимо певні висновки.

– Перше. Йде війна. Ракети та дрони-камікадзе у ворога ще не закінчилися. Наше ППО збиває більшу частину з них. Але виключати нові удари по інфраструктурі не може ніхто.

– Друге. Ми не знаємо, який може бути графік аварійних відключень електроенергії та води – на те вони й аварійні. Ми не знаємо, скільки доведеться сидіти без електрики та води.

– Третє. Ми знаємо, що нас не зламати. Ми готувалися та продовжуємо готуватися до будь-якого розвитку подій. Ми продовжуємо поповнювати у місті запаси продуктів та медикаментів. Продовжуються роботи щодо зміцнення об'єктів інфраструктури. Створюється логістика роботи із забезпечення населення водою у разі тривалого знеструмлення насосних. Насправді ця робота складається з тисяч великих та малих складових, і вона ведеться фактично цілодобово. Ми не можемо виключити будь-який сценарій подій – але ми робимо все можливе, щоб мінімізувати наслідки.

– Четверте. Дякую абсолютній більшості криворожан за витримку та розуміння ситуації. Зберігайте спокій, зберігайте удома необхідні запаси води, тримайте зарядженими телефони та пауербанки. Утеплюйте вікна та двері, раціонально використовуйте обігрівальні прилади. І, як і раніше, максимально заощаджуйте електроенергію. Особливо з 07:00 до 23:00.

Ще раз підкреслю – у цілому Кривий Ріг показав справжню згуртованість, дисципліну та витримку. Дякую всім жителям міста та всім підприємцям! Завдяки нашій спільній роботі Кривий Ріг стоїть останнім в області в черзі на відключення. Продовжуємо заощаджувати. Всі разом ми впораємося!

– Незважаючи на всі труднощі у Кривому Розі ситуація зберігається стабільною та повністю контролюється Військовою адміністрацією та ЗСУ. Життєдіяльність міста повністю забезпечена, злагоджено працюють усі органи влади, соціальні установи та комунальні підприємства. Місто живе та працює на Перемогу.

– Цього тижня у місті розпочато опалювальний сезон. Тепло подано до пологових будинків, "тисячки" та інших лікарень міста. Вже 10 медичних закладів із теплом. Робота продовжується. Стосовно підключення житлового сектору. Перше – цілодобова температура протягом трьох діб за Законом повинна бути менше ніж плюс 8 градусів. Друге – це, насамперед, отримання газу в повному обсязі. Ми будемо  узгоджувати це із Дніпром та Києвом. Третє – звичайно враховуватиметься ситуація в енергетиці. При цьому, нагадую, рішення про терміни початку подачі тепла у багатоквартирних будинках приймається управителями спільно з мешканцями по кожному будинку індивідуально.

– Є й інші добрі новини. На АрселорМітал Кривий Ріг знову розпочали роботу один із двох кар'єрів підприємства і дві фабрики – дробильна та рудозбагачувальна. З 1 серпня видобуток руди планували припинити на три місяці. Проте гірничо-збагачувальний комплекс почав працювати раніше завдяки тому, що у вересні вдалося експортувати додатковий обсяг концентрату у Польщу. Кожна перемога на економічному фронті зараз також дуже важлива. Це податки, а головне – це зарплати людей.

– Щодо ситуації на фронті. На нашому напрямку ситуація залишається напруженою, але повністю перебуває під контролем ЗСУ. Наші частини виявляють справжню майстерність та героїзм. На Херсонщині наші Сили оборони вже звільнили 88 населених пунктів. З початку жовтня ця цифра зросла майже вдвічі. Цього тижня на нашому напрямку проведено комплекс стабілізаційних заходів у звільнених населених пунктах Новодмитрівка, Костирка, Черешневе, Новомиколаївка, Новопетрівка та Блакитне. Ворог продовжує зазнавати значних втрат у живій силі та техніці. За інформацією ОК "Південь", що надійшла сьогодні, нашими воїнами знищено лише за останню добу ще 2 ворожі танки, реактивна система залпового вогню «Град», протитанковий ракетний комплекс, 16 одиниць авто-бронетехніки та 4 склади з боєприпасами.

– На жаль, ворог продовжує терор прифронтових громад. Обстрілів Криворізького району значно поменшало, сьогодні їх не було. А в п'ятницю, вперше за 3,5 місяці, не було обстрілів жодного району області. Але, як я вже сказав, терор окупантів продовжується. Сьогодні вночі ворог бив із РСЗВ та важкої артилерії по Марганецькій громаді. На ранок – з РСЗВ «Ураган» обстріляв Нікополь. Поранено чотирьох чоловіків – 22, 40, 49 та 63 років. А ще 46-ти та 64-річні жінки. Серед поранених одна людина у тяжкому стані. У місті пошкоджено будинки, у тому числи 4 п’ятиповерхових, дитячий садок, приватні підприємства. Після перемоги ми всі разом відновимо і школи, і дитячі садки та інші мирні об'єкти. Але окупантам за жодного пораненого та вбитого українця ніколи не буде прощення та не буде пощади.

 

 

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі