Всі новини про життя міста

Криворізьки батьки: Не зачиняйте дитячу лікарню №2 та залиште стаціонар!

У соцмережі батьки 31 130 пацієнтів (з них 30% – ромського населення) та 5 сельських районів (Радушанського, Апостоловського, Красінського, Криворізького, Веселівського) звернулись до депутатів та чиновників усіх рівнів з проханням звернути увагу на реорганізацію КНП «Криворізька міська дитяча лікарня 2» Криворізької міської ради– тобто закриття 40 ліжок педіатричного відділення лікарні.

Анна Кошарная зазначає: «Наша влада мотивує це тим, що створені госпітальні округи, і буде залишені 8 міська лікарня та 4 міська дитяча лікарня, які знаходяться на відстані понад 50 км, де буде надана медична допомога наших дітям. Коли дитина захворіла, неможливо терміново на такій відстані надати своєчасно допомога. На базі лікарні знаходиться фізіотерапевтичне відділення, лабораторія та бактеріологічна лабораторія, рентген кабінет, масажисти, та 100% укомплектована консультативно діагностичний центр (профільні лікарі). За липень місяць цього року до лікарні госпіталізовані діти, у яких було діагностовано пневмонії та плеврити. Чи зможе 4 дитяча лікарня та 8 міська лікарня в період карантинного режиму (грип і т.д.) прийняти такий масовий наплив пацієнтів? У зв'язку з реорганізацією (закриттям) стаціонару постраждають не тільки пацієнти, а також працівники даної лікарні, які залишаться без роботи. На базі лікарні знаходяться діти, які залишилися без батьківської опіки. При закритті лікарні подальша доля цих дітей не відома.

Влада закриття дитячої лікарні мотивує недостатніми фінансовими ресурсами для утримання лікарні. Протягом багатьох років матеріальна база лікарні поліпшується тільки за рахунок волонтерів: придбання меблів, поточні ремонти, ремонти обладнання, утримання дітей без батьківської опіки. Тому звертаємося за допомогою по вирішенню питання залишити стаціонар дитячої лікарні. З повагою батьки».

 

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі