test

Всі новини про життя міста

Криворізький вчитель здобув перемогу на Всеукраїнському освітньому конкурсі «РодовідУчитель – 2022»

У столиці відзначили  переможців Всеукраїнського освітнього конкурсу «РодовідУчитель – 2022». Серед них – вчитель хімії та інформатики з Кривого Рогу Олексій Сіманько. 

Про це повідомили в обласній Військовій адміністрації. 

Організатори – Міністерство освіти і науки України, Інститут модернізації змісту освіти та ГО «РОДОВІДсвіт», провели такий конкурс вперше.

Всього змагалися понад 300 учасників, а до фіналу потрапили  88. Вчителі презентували свої дистанційні уроки,технологічну карту до них, дидактичні матеріали та інструкції для учнів.

«Обрали педагогів, які найкраще вміють організовувати дистанційне навчання. Мають цікавий досвід та підходи. З-поміж 20 переможців – четверо наших вчителів», – додав директор департаменту освіти і науки ДніпроОВА Олексій Полторацький.

Переможці від Дніпропетровщини – вчитель хімії та інформатики з Кривого Рогу Олексій Сіманько, вчитель географії з Верхньодніпровської громади Владислав Морган, вчителька історії та правознавства з Девладівської – Яна Шиманчик і  вчителька історії з Кам’янського Наталія Приймак.

Криворізький педагог Олексій Сіманько навчає дітей майже 13 років. Викладає у 7-11 класах. Каже, перелаштуватися на онлайн-уроки було непросто. Але завжди притримувався професійного кредо: не просто дати знання, а навчити мислити. 

У фіналі вчитель презентував уроки хімії у різних класах. Із семикласниками провели віртуальну екскурсію на водоочисну станцію, де побачили всі етапи фільтрації води. Із дев’ятикласниками досліджували якість продуктів.

«Я переніс додому майже всю препараторську. Часто показую досліди дітям у прямому ефірі. Використовуємо різні цікаві ресурси: онлайн лабораторії, хімічні симулятори. Отримані знання діти повинні використовувати у житті, а вчитель не має бути «головою, що говорить», – розповів Олексій Сіманько. 

Усі переможці отримали по 20 тисяч гривень премії, дипломи, срібний пам’ятний знак та подарункове видання «Кобзаря».

 

Джерело: https://rudana.com.ua/news/kryvorizkyy-vchytel-zdobuv-peremogu-na-vseukrayinskomu-osvitnomu-konkursi-rodoviduchytel-2022?fbclid=IwAR1T3GL-txyvx6-cNESRgyr3iX4X1ExtlxbIMM_iZHvO2m-zSMDVsjw315I

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі