Free Porn
xbporn

Всі новини про життя міста

Криворізькі лікарі розповіли, що таке AVPU і для чого кожному слід знати ці 4 літери

Шкала AVPU допомагає визначити реакцію потерпілого, що вказує його рівень притомності. Це спрощений варіант Шкали коми Глазго (що є надзвичайно важливою для лікарів). Реакція оцінюється за чотирма пунктами.

Про це детально розповіли у Криворізькії міській клінічній лікарні №2.

Знаючи значення цих 4 літер, ви зможете якісніше передати інформацію працівникам екстреної медичної допомоги.

Шкала AVPU допомагає визначити реакцію пацієнта, що вказує рівень його притомності та оцінюється так:

Alert – Притомний. Постраждалий повністю притомний (хоча може бути дезорієнтованим та розгубленим). Спонтанно відкриває очі, реагує на голос, має моторні функції. Повністю притомна людина буде вважатися «притомною та зорієнтованою у часі, місці, своїй особистості та події», якщо зможе правильно визначити час, своє ім’я, місцезнаходження та подію.

Voice – Голос. Постраждалий певним чином реагує, не усвідомлює того що відбувається, але все-таки відповідає на вербальні (голосові) команди якщо до нього говорити. Реакція може бути виконана очима, голосом або рухом – наприклад, відкриє очі на запитання «З тобою все в порядку?». Ця реакція також може виражатися бурмотінням, стогоном або легким рухом кінцівки.

Pain – Біль. Реагує на больові стимули. Пацієнт з певним рівнем притомності (повністю притомному пацієнту больові стимули не потрібні) може зреагувати, використовуючи голос, рухаючи очима або тілом. Для перевірки може використовуватися центральний больовий стимул: потерти кісточками пальців по грудині пацієнта.

Unresponsive – Не реагує, іноді розшифровується як «Непритомний». Не показує реакції на голос або біль.

“Під час доповідання про стан пацієнта диспетчеру ЕМД ви надасте значно якіснішу інформацію, деталізувавши рівень свідомості пацієнта.

Варто максимально зосередитись і чітко відповідати на питання диспетчера та виконувати всі його рекомендації!” – зазначають лікарі.

новини Кривий Ріг LIFE

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі