asd

Всі новини про життя міста

Криворізькі зооволонтери евакуйовують з Харківщини сотні собак та котів

Криворізька зооволонтерка Руслана Кульбіда евакуйовує з Харківщини собак та котів.

За останню поїздку жінка змогла вивезти близько 50 тварин, частину з яких вона передала волонтерам на Дніпропетровщині.

Як почуваються тварини — розповіли журналісти Суспільного.

Один з врятованих — пес Балу. Його господарів, літнє подружжя, евакуювали через постійні обстріли, розповіла Руслана Кульбіда. Тварину покинули в будинку, де близько доби пес пробув без їжі та води.

“Балу закрили в домі і прив’язали в коридорі. Це просто пощастило, що саме там була евакуація тваринок біля Вовчанська і Лиману”, — сказала Руслана.

Зараз Балу шукає нових господарів, розказала зооволонтерка. Пес контактний, слухняний та грайливий.

Пекінеса Баді з Харкова зооволонтерка забирала сама. Зараз у пса триває адаптація на новому місці — волонтерка тримає його в найтихішій кімнаті, щоб він відчував себе в безпеці.

“Дуже лячний приїхав, такий тихий. Переляканий, недовірливий, але по тихеньку зараз ми вже обіймаємось, йдемо на контакт”, — розповіла жінка.

За словами Руслани, з-під обстрілів тварин евакуюють харківські місцеві волонтери, далі їх передають в більш безпечні місця України.

“Ми повернулися до Кривого Рогу вночі та привезли повну машину тваринок. Коли ідуть обстріли, то тут немає часу. Тобто ти або хапаєш під руки, або, якщо собака агресивна, то швидко надягаєш бинти на морду”, — сказала вона.

З-під обстрілів харківські зооволонтери вивозять щодня до сотні тварин. Якщо не знайдуться господарі, після двотижневого карантину їм всім шукатимуть нові родини.

Джерело: Суспільне Дніпро

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі