asd

Всі новини про життя міста

Криворізький проспект Гагаріна хочуть назвати ім`ям загиблого мера Костянтина Павлова. Відома журналістка категорично проти: чому?

Відома в Кривому Розі журналістка провела журналістське розслідування.

В місті триває черговий етап декомунізації та дерусифікації – десятки місцевих топонімів підлягають перейменуванню. В цьому переліку – й проспект Гагаріна. Йому запропонували нову назву – імені трагічного загиблого при так офіційно невстановлених обставинах криворізького мера Костянтина Павлова.

Про це повідомила Світлана Романенко – журналістка та громадська діячка Кривого Рогу:

«У Кривому Розі правлячий клан планує перейменувати центральний проспект міста на честь Костянтина Павлова. Відповідну пропозицію внесено через Дмитра Степанюка.

Можливо пан Степанюк Дмитро не знає про «спадок» Павлова?

Тоді варто ще раз нагадати:

?Травень 2019 / підтримка “ПЛАСТу”/ Павлов утримався

?25 квітня 2019 року/ Постанова Верховної Ради України про звернення до ООН, ОБСЄ, Ради Європи, Європарламента, НАТО та країн ЄС, США та Канади із закликом засудити дії Російської Федерації щодо роздачі російських паспортів жителям ОРДЛО/ Жоден криворізький нардеп не голосував за цей проект Постанови. Усі нардепи від Кривого Рогу були відсутні, незважаючи на те, що цього дня вони були у парламенті, зокрема під час обговорення законопроекту про державну мову.

?Лютий 2019/ Серед нардепів, які вимагали від Конституційного Суду скасувати норму про незаконне збагачення, – троє криворіжців / Павлов, Колєсніков, Гальченко

?25 квітня 2019 року/ Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної»/ Павлов, Вілкул, Шпенов, Колєсніков, Гальченко – проти

?7 лютого 2019/ Верховна Рада схвалила зміни до Конституції України щодо стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України у Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору №9037/ Павлов, Вілкул, Гальченко, Колєсніков, Шпєнов – проти

?Грудень 2018/ Визнання ветеранів УПА учасниками бойових дій/ Серед нардепів, які підтримали законопроект, немає жодного криворожанина (Колесников, Шпенов, Вілкул, Гальченко – проти, Павлов не голосував, Усов був відсутній).

?6 грудня 2018/ Верховна Рада припинила дію Договору про дружбу із Російською Федерацією/ Павлов, Вілкул, Колєсніков, Шпенов, Гальченко – проти, Усов – відсутній

?18 вересня 2018/ Верховна Рада України висунула українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують у колонії країни-агресора на Нобелівську премію миру. Жоден із криворізьких надепів не підтримав зазначену постанову – хтось був відсутній, хтось не голосував/

?Липень 2018/ Верховна Рада у другому читанні ухвалила проект закону, який на міжнародному рівні закріплює права українців, які зникли безвісти, та надає їм захист.Голова комітету з питань прав людини, національних меншин та міжнаціональних відносин Григорій Немиря пояснив перед голосуванням, що після 4 років війни на Донбасі вважаються зниклими безвісти понад 1,5 тисячі українців. Також, за його словами, є близько 1 тисячі тіл, які не впізнані. Він зазначив, що серед іншого цей закон створить “спеціальну комісію, яка займатиметься не лише координацією, а й пошуком, контактами із родичами зниклих осіб”. Також, зазначив Немиря, документ запровадить кримінальну відповідальність відповідно до міжнародної конвенції, до якої приєдналася Україна/ Павлов, Вілкул, Гальченко, Шпенов, Колєсніков – не голосували.

?21 червня 2018/ Рада ухвалила Закон про створення Вищого антикорупційного суду/ Криворізькі нардепи-опоблоковці не підтримали своїми голосами зазначені законопроекти про антикорупційний суд

?21 червня 2018/ Верховна Рада підтримала у другому читанні президентський законопроект №8068 “Про національну безпеку України”. Цей закон є важливим для боротьби з російською агресією, реформи сектору безпеки, а також є істотним кроком на шляху України до НАТО/ Павлов – не голосував, Вілкул – проти, Гальченко – утримався, Шпенов – проти, Колєсніков – не голосував.

?22 березня 2018/ Верховна Рада визнала протиправним голосування за президента Російської Федерації на території анексованого Криму/ Вілкул не голосував, решта – відсутні

?27 лютого 2018/ Більшість криворізьких нардепів не підтримали законопроект про виділення допомоги учасникам АТО з інвалідністю (законопроект № 5518 щодо призначення одноразової фінансової допомоги колишнім учасникам АТО на відкриття власної справи у формі ФОП)/ Павлов – утримався, Вілкул – не голосував, Гальченко – утримався, Колєсніков – не голосував, Шпенов – відсутній.

?5 вересня 2017/Криворізькі нардепи – “оппоблоківці” голосували проти реформи освіти (законопроекту №3491-д “Про освіту”).

?7 червня 2017/ Народні депутати від Опозиційного блоку та ВО “Батьківщина” не дали жодного голосу за включення до порядку денного сесії Верховної Ради законопроектів про медреформу. Серед тих, хто не голосував – криворізькі нардепи/Павлов, Вілкул, Гальченко, Шпенов – не голосували, Колєсніков – утримався.

?6 вересня 2016/ Верховна Рада України дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, який підозрюється в корупції/ При цьому фракція Опозиційного блоку не підтримала цього рішення парламенту, не давши на його підтримку жодного голосу. Не підтримали арешт судді-корупціонера та криворізькі нардепи Вілкул, Павлов, Шпенов, Гальченко, Колесніков.

?17 березня 2016/ Верховна Рада України повернулася до розгляду законопроекту про спецконфіскацію. Проте два сигнальні голосування щодо включення його до порядку денного знову провалилися. Йдеться про внесення змін до українського законодавства (КПК), які відповідали б міжнародним нормам та дозволили б повернути до державного бюджету України гроші та цінності, виведені з країни злочинним шляхом (кошти Януковича)/ Павлов, Гальченко, Шпенов – не голосували, Вілкул – відсутній, Колєсніков – утримався.

?4 лютого 2016/ Рада підтримала за основу законопроект №1630 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів)”/ Серед 240 нардепів, які проголосували за законопроект №1630 “Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення захисту професійної діяльності журналістів)”, від Кривого Рогу “за” проголосував 1 нардеп – Костянтин Усов від БПП. Народних депутатів, які входять до фракції політичної партії “Опозиційний блок” – Андрія Гальченка, Дмитра Колеснікова та Дмитра Шпенова були відсутні на засіданні під час голосування. Криворізькі нардепи Олександр Вілкул та Костянтин Павлов не голосували

?10 листопада 2015/ “Безвізовий пакет”: Верховна Рада проголосувала за включення до порядку денного змін трудового законодавства, які унеможливлюють дискримінацію за расовою, релігійною, статевою ознакою або сексуальною орієнтацією. Водночас, як свідчать дані електронного голосування, опубліковані на сайті ВР, ухвалити сам закон не вдалося/ двоє з народних депутатів, обраних криворожанами, Олександр Вілкул та Андрій Гальченко не голосували, Дмитро Колесніков та Костянтин Павлов утрималися, а Дмитро Шпенов голосував проти.

?Нардепи від Кривого Рогу голосували “за” диктаторські закони 16 січня 2014 року. Павлов – за.

?4 жовтня 2018 року/ Верховна Рада затвердила традиційне вітання УПА “Слава Україні! – Героям слава!” як офіційне в Збройних силах та у Національній поліції. За відповідне рішення проголосували 271 депутатів з 226 мінімально необхідних. Вілкул, Павлов, Шпенов – ПРОТИ, Колєсніков і Гальченко – відсутні.

Звісно, тут не про все».

Підписуйтесь на нас

Підписатися
Сповістити про
0 Коментарі
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі